S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!

S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet generos s-a ridicat la cer, Nicu Alexa si-a gasit sfarsitul acolo unde i-a fost mai drag, pe terenul de fotbal. Vestea a cazut ca un fulger pe cerul senin: Nicolaie Alexa, fostul mare portar al Bacaului, a decedat miercuri seara, la doar 53 de ani! Alexa juca o partida de tenis cu piciorul in sala de sport a unui liceu bacauan, cind a cazut la pamint, rapus, cel mai probabil, de un infarct. Interventiile de resuscitare s-au dovedit zadarnice, astfel incit tragedia nu a putut fi evitata.

"Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 53 de ani, a fostului portar și observator federal Nicolaie Alexa", anunta site-ul oficial al FRF.

Nascut in Dorohoi, cu o cariera de fotbalist prodigioasa in spate, Nicu Alexa, a început activitatea la Liceul Sportiv din Iași, apoi a continuat la Luceafărul București, care era echipa națională de juniori a României. A debutat la seniori, la Corvinul Hunedoara (1980), după care și-a continuat activitatea la C.S.M. Suceava, Inter Sibiu, F.C.M. Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț. A încheiat activitatea de fotbalist la echipa Gloria Bistrița.

A fost pregătit de o serie de tehnicieni cu nume din fotbalul românesc: Mircea Lucescu, Remus Vlad, Cornel Drăgușin, Viorel Hizo, Vasile Simionaș, Ioan Zdrobiș, Florin Marin.

"Am avut o cariera destul de lunga, retragindu-ma din fotbal la 36 de ani, dupa ce am activat in toate diviziile. Totodata, am avut satisfactia de a juca in cupele europene si de a cocheta cu loturile nationale de juniori si tineret. Faptul ca am lucrat cu Mircea Lucescu la Corvinul, alaturi de Marian Ionita, Rednic, Andone, Klein sau Gabor a fost o etapa foarte importanta in formarea mea. Promovarea in A cu CSM Suceava si anii petrecuti in poarta Bacaului au fost alte momente frumoase pe care le-am trait ca fotbalist", declara, cu ani in urma, pentru "Desteptarea", Nicu Alexa,.

Citeste continuarea pe dorohoinews.ro...
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
62

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
24

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
499

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...