Romii din Botoşani se plâng, din nou: Locuinţe insalubre, contracte expirate, abuzuri

Romii din Botoşani se plâng, din nou: Locuinţe insalubre, contracte expirate, abuzuri
De fiecare dată când au ocazia, reprezentanţii cetăţenilor romi care locuiesc în municipiul Botoşani, în speial cei din Parcul Tineretului şi Centrul Vechi, se plâng autorităţilor de condiţiile în care îşi duc existenţa.

La ultima şedinţă a grupului de lucru mixt, ce a avut loc la Instituţia Prefectului, au fost puse de tapet neajunsurile minoritarilor, prin vocea Semiramidei Balan, consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii.

Una dintre principalele nemulţumiri ale romilor este aceea că locuiesc în imobile insalubre, fără grupuri sanitare.
 
“Imobilele sociale şi împrejurimile, în special cele din cartierul Parcul Tineretului, sunt în stare avansată de degradare şi pun în pericol sănătatea şi siguranţa chiriaşilor. Existenţa unui număr mare de câini comunitari amplifică existenţa precară de habitat din zonă. Starea imobilelor sociale închiriate este precară, insalubră şi degradată în peste 60% din cazuri. Lipsa locuinţelor determină o locuire în familii lărgite, cu un număr mare de membri, stau de la 7 până la 12 persoane. Locuinţele sociale din cartierul Parcul Tineretului şi Centrul Vechi sunt supraaglomerate, lipsite în parte de utilităţi sau utilităţi imporvizate, deteriorate, cu condiţii de igienă precară, chirii restante, cu sume mari de plată şi penalităţi de 100%", a spus Semiramida Balan.
 
Romii botoşăneni mai au un of şi anume faptul că nu pot încheia individual contracte cu furnizorii de utilităţi.
 
“Lipsa contractelor de închiriere, contracte expirate ale chiriaşilor oprite la Locativa pentru neplată, lipsa posibilităţilor de a se înregistra sau schimba cărţi de identitate expirate, tineri peste 14 ani nu au cărţi de identitate datorită lipsei unui domiciliu. Condiţionarea contractelor de plata utilităţilor mulţi dintre chiriaşi o consideră un abuz în contextul în care agenţii economici furnizori de utilităţi încheie contracte individuale cu chiriaşii", a mai spus reprezentanta romilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
224

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
42

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
256

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...