Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor românilor condamnați pentru trafic de droguri.

Aceștia vor fi obligați, o dată la 3 luni, să declare la poliție din ce realizează venituri și cu ce se ocupă. Legea este trimisă spre promulgare președintelui Iohannis.

Orice persoană care va fi condamnată pentru infracțiuni din sfera traficului de droguri va fi înscrisă într-un registru național, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani. Judecătorii sunt cei care vor decide exact perioada, iar cei menționați vor fi obligați să declare la poliție dacă își schimbă adresa ori locul de muncă.

"Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român. Informații de genul: Ce resurse materiale aveți? Din ce vă întrețineți? În ce zonă mergeți, cu cine locuiți sunt importante pentru a face o hartă a intereselor persoanelor din registru.", declară Alina Gorghiu, ministrul justiției.

Registru traficanților de droguri va funcționa pe modelul celui în care sunt trecuți agresorii sexuali. Însă cei care figurează în el nu vor fi obligați să prezinte la angajare certificate de integritate:"Mulți se vor întreba de ce nu există și interdicții, pe modelul registru­lui agresorilor sexuali, adică să nu lucrezi în farmacii, de exemplu, în școli...Vom putea îmbunătăți orice fel de pârghie și lege, pe măsură ce vom vedea care sunt efectele.", a mai precizat Alina Gorghiu.

Speranța autorităților este că după înființarea registru­lui traficanților de droguri, numărul persoanelor care comit astfel de infracțiuni să scadă.

Potrivit bilanțului Poliției Române, doar anul trecut au fost confiscate peste 11 tone de droguri sub diferite forme sau alte substanțe.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
777

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
301

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...