Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor românilor condamnați pentru trafic de droguri.

Aceștia vor fi obligați, o dată la 3 luni, să declare la poliție din ce realizează venituri și cu ce se ocupă. Legea este trimisă spre promulgare președintelui Iohannis.

Orice persoană care va fi condamnată pentru infracțiuni din sfera traficului de droguri va fi înscrisă într-un registru național, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani. Judecătorii sunt cei care vor decide exact perioada, iar cei menționați vor fi obligați să declare la poliție dacă își schimbă adresa ori locul de muncă.

"Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român. Informații de genul: Ce resurse materiale aveți? Din ce vă întrețineți? În ce zonă mergeți, cu cine locuiți sunt importante pentru a face o hartă a intereselor persoanelor din registru.", declară Alina Gorghiu, ministrul justiției.

Registru traficanților de droguri va funcționa pe modelul celui în care sunt trecuți agresorii sexuali. Însă cei care figurează în el nu vor fi obligați să prezinte la angajare certificate de integritate:"Mulți se vor întreba de ce nu există și interdicții, pe modelul registru­lui agresorilor sexuali, adică să nu lucrezi în farmacii, de exemplu, în școli...Vom putea îmbunătăți orice fel de pârghie și lege, pe măsură ce vom vedea care sunt efectele.", a mai precizat Alina Gorghiu.

Speranța autorităților este că după înființarea registru­lui traficanților de droguri, numărul persoanelor care comit astfel de infracțiuni să scadă.

Potrivit bilanțului Poliției Române, doar anul trecut au fost confiscate peste 11 tone de droguri sub diferite forme sau alte substanțe.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
93

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
147

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...