România vrea să pedepsească burlăcia: Cei care nu se căsătoresc până la 35 de ani ar putea plăti impozit pe venit mai mare

România vrea să pedepsească burlăcia: Cei care nu se căsătoresc până la 35 de ani ar putea plăti impozit pe venit mai mare

Parlamentarii din România își doresc ca cei care nu se căsătoresc până la 35 de ani să plătească un  impozit pe venit mai mare, în timp ce familiile cu trei sau mai muți copii să plătească mult mai puțin din venituri ca impozite la stat.

Un proiect în acest sens a fost depus în Senatul României și ar urma să fie luat în dezbatere în perioada următoare de senatori, iar apoi de deputați.

Parlamentarilor le-a venit ideea în condițiile în care România s-a prăbușit din punct de vedere demografic, iar migrația a contribuit la o plecare masivă a populației către alte state ale Uniunii Europene sau din lume.

Proiectul vizează practic taxarea celor care nu vor să-și întemeieze o familie - în sensul unei căsătorii civile - până la 35 de ani.

Concret, propunerea impozitării cu 17%, în loc de 10%, cota unică aplicabilă în prezent, ar viza pe toți cei care nu sunt căsătoriți civil până la 35 de ani. Impozitarea crescută nu s-ar aplica însă celor divorțați, de pildă, ci doar celor care nu s-au căsătorit deloc până la vârsta respectivă, nici în România și nici în vreun alt stat european sau neeuropean”, scrie avocatnet.ro.

Pe de altă parte, în acest proiect de act normativ, sau un alt act similar, parlamentarii vor ca toți cei care aduc pe lume măcar trei copii până la vârsta de 40 de ani să fie „recompensați” cu impozite mult mai mici, până la cel mult 4% din venitul brut, o situație care este aplicată în prezent în alte state Europene.

"Atenție! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret de șeful statului și publicat apoi în Monitorul Oficial al farselor de 1 aprilie :)", mai scrie avocatnet.ro în cea mai bună glumă de 1 Aprilie din ultimii ani din România.

Trecând la latura serioasă a problemei, în prezent foarte multe dintre statele Uniunii Europene, prima dintre ele Germania, deja aplică o taxă pentru celibat - practic, taxele sunt mai mari pentru cei necăsătoriți față de familiile cu copii.

PS: Nu uitați să zâmbiți oameni buni! Este pandemie, este adevărat. Dar a fost 1 Aprilie iar oameni altădată veseli aproape au uitat să zâmbească...

 

Spune-ne opinia ta