ROMAN: "Am observat la domnul Mimor o atitudine constructiva, se pare ca i-a intrat frica in oase"

ROMAN: "Am observat la domnul Mimor o atitudine constructiva, se pare ca i-a intrat frica in oase"

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Cristian Roman, prefectul judetul Botosani,  a precizat vineri ca, in urma derularii anchetelor privind depistarea celor care, desi au afectiuni incompatibile cu calitatea de conducator auto, detin premise de conducere, au aparut sefi de institutii publice care incearca sa se scuze sau sa apara cu declaratii in presa in care apara sistemul medical.

"Am constatat ca unii oameni pusi in functii de conducere cu atributii in respectarea legii fac de fapt actiuni sindicale si cauta scuze pentru cei care nu tin cont de actele normative in vigoare. Aici ma refer la conducerea DSP si la atitudinea lor vizavi de persoanele care sufera de afectiuni incompatibile cu calitatea de conducator auto. Eu n-am acuzat niciodata medicii, ci intreg sistemul care nu functioneaza corect si din care este posibil sa faca parte si unii medici. De cand a pornit acest scandal unii nu fac altceva decat sa se scuze. Acest sistem, pe langa faptul ca da drumul in trafic unor persoane care pot fi un real pericol pentru ceilalti cetateni, acest sistem faciliteaza si scurgerea ilegala de bani publici in buzunarele unor orientati ai momentului, deja  sunt confirmari in acest sens", a declarat Cristan Roman, prefectul judetului Botosani.

In urma sesizarii acestor aspecte, potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, deja au inceput botosanenii sa-si depuna singuri certificatele de handicap si sa dea inapoi banii primiti ilegal, totodata au inceput sa apara si persoane care renunta la permisele de conducere, pe motivul ca sufera de diverse afectiuni si nu mai pot conduce un autoturism.

"Daca cei din sistem nu vor sa aplice legea, vom apela la organele indreptatite sa gaseasca eventualii vinovati. Doar in urma unor opinii medicale autorizate se poate decide ca o persoana poate detine sau nu permis de conducere. Numai ca in multe dintre aceste cazuri sunt si opinii medicale contradictorii. Nu am sa comentez nicio decizie a medicilor cat ea este unanima, care nu se contrazice", a precizat prefectul.

Pentru demersurile efectuate pana in prezent, Cristian Roman a tinut sa incurajeze si sa felicite Politia si institutiile care s-au implicat in aplicarea legii si  in a face lumina in aceasta problema.

"Totdata cer public implicarea DSP-ului pentru clarificarea definitiva a acestei situatii, ei sunt cei care trebuie sa aplice legile care guverneaza sistemul sanitar si nu avocatii sau liderii de sindicat ai unor cateorii din acest domeniu. Am observat la domnul Mimor o atitudine constructiva, se pare ca i-a intrat frica in oase si chiar vrea sa faca ceva cu problema certificatelor de handicap", a conchis prefectul.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet! (video)

astăzi, 12:12
33

Iată unde ne-a adus „experiența” în administrație la Botoșani! Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, dacă ei răspund atât de vehement că nu văd nicio ...

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
27

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
43

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...