ROMAN: Am primit o solicitare de la domnul primar de la Vorona sa-i las microbuzul in ziua alegerilor

ROMAN: Am primit o solicitare de la domnul primar de la Vorona sa-i las microbuzul in ziua alegerilor

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Ordinul prefectului din primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, care prevedea ca toate microbuzele scolare sa fie predate posturilor de politie de pe raza localitatii de care apartin, va fi aplicat si in al doilea tur de scrutin.

Totusi, daca in ziua alegerilor este o activitate care implica transportul elevilor cu microbuzul scolar, avizul trebuie obtinut de la Inspectoratul Scolar Judetean.

"Ca si la primul tur de scrutin, microbuzele destinate transportului elevilor si cadrelor didactice vor fi predate postului de politie de pe raza localitatii respective. 15 dintre cele 55 de microbuze sunt predate Prefecturii pentru transportul materialelor destinate scrutinului electoral de pe 6 decembrie. Se vor face in continuare verificari ca microbuzele sa fie exact la posturile de politie, nu in curtea primariior. Nu s-a dat niciun fel de aprobare pentru implicarea mijloacelor de transport in activitati cu elevii sau cu parintii, astfel incat nu exista niciun fel de justificare ca microbuzele sa nu se afle in locatia la care au fost trimise prin ordin al domnului prefect", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.

Desi acest ordin al prefectului este cunoscut deja inca de la alegerile de pe 22 noiembrie, primarul comunei Vorona, Aurel Stefan, care este de la PSD, a solicitat prefectului sa-i lase microbuzul scolar pe 6 decembrie, nefacand nicio precizare la o eventuala activitate cu elevii din localitate.

"Am primit deja o solicitare de la domnul primar Aurel Stefan de la Vorona, sa-i las microbuzul in ziua alegerilor, i-am spus ca eu nu pot da o dispozitie si tot eu sa o incalc. In plus, ordinul este cu caracter normativ si este valabil pe tot teritoriul judetului si nu fac rabat de la absolut nimic", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...