Regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi mai permisive

Regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi mai permisive

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi relaxate, astfel încât înmormântările să se facă în conformitate cu ritualurile creștine.

Raed Arafat a explicat că există deja un ordin emis de Ministerul Sănătății la începutul pandemiei, dar care acum trebuie ajustat.

 “Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu. Au fost două discuții. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată această regulă. Trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli mai simple sanitare. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Acolo s-a ajuns în comisii și nu mai intru în amănunte, au fost întârzieri. La întâlnirea cu cultele, la Guvern, această problemă a fost ridicată. Au cerut să se emită ordinul de modificare să modifice regulile foarte stricte către niște reguli mai permisive”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

 

Spune-ne opinia ta