Reguli de sănătate, aplică-le acum!

Reguli de sănătate, aplică-le acum!
Fii la zi cu tot ce e nou, nu doar în tratarea anumitor afecţiuni, ci şi în prevenirea acestora. Câte dintre regulile de mai jos îţi sunt cunoscute?
 
ORGANISMUL ÎŢI VORBEŞTE – ASCULTĂ-L!
 
În ciuda faptului ca cercetarile au evoluat, statisticile arată că diagnosticul de cancer (în special plamâni, intestin şi ovarian) este dat tot în stadii finale, tocmai pentru că foarte puţine persoane iau în serios simptomele care apar.
 
Este foarte important să ascultăm mesajele pe care organismul ni le transmite şi să luăm legătura cu un medic care să ne ajute să le descifram.
 
Spre exemplu, în cazul cancerului ovarian, statisticile arată ca simptomele apar în primele stadii ale bolii, dar sunt cel mai adesea confundate cu sindromul colonului iritabil.
 
Însă, spre deosebire de acesta, simptomele cancerului ovarian (dureri de stomac, balonare sau creşterea în dimensiuni a stomacului, senzaţia că trebuie să urinezi mult mai des) sunt frecvente şi persistente, adică nu au tendinţa să apară şi să dispară.
 
Nu hotărât băuturii!

 
În Marea Britanie, consumul de alcool este subestimat cu 40%, conform unui studiu recent.
 
În ciuda tuturor indicaţiilor primite de la medici sau prin intermediul mass media, legate de consumul moderat de alcool, se pare că cel mai practic mod de a îndeparta problemele induse de alcool e să reduci cantitatea de alcool.
 
Stabileşte-ţi, pur şi simplu, trei zile în care să nu bei, de exemplu, lunea, marţea şi miercurea.
 
Acest exerciţiu, aplicat în mod constant, va scădea simţitor riscul ca băuturile alcoolice să determine apariţia unor boli sau a unor probleme de dependenţă. În plus, îi oferă ficatului şansa să se odihnească puţin.
 
Grăsimea nu este inamicul nr. 1
 
Nu sunt puţine dietele care susţin că grăsimea este cel mai de temut adversar, dar, de fapt, singurele grăsimi dăunatoare sunt cele create de om, adică cele trans şi hidrogenate.

Grăsimile naturale care există în mâncaruri – de la carne de pui şi peste până la seminţe şi nuci – furnizează acizi graşi esenţiali (Omega-3 şi Omega-6) pe care organismul nostru nu-i poate produce.
 
Acesţia contribuie la absorbţia vitaminelor solubile în grasime, A, D, E şi K, şi ne ajuta să avem o piele şi ţesuturi sănătoase, dar şi o imunitate ridicata.
 
Grăsimile adaugă savoare şi consistenţa mâncarii, aşa că atunci când este îndepartată din produsele "cu puţine grăsimi", ea este înlocuită de aditivi şi îndulcitori, deloc benefici.
 
PUNE-TE ÎN MIŞCARE

 
În ciuda recomandarii de a face 30 de minute de mişcare, de cinci ori pe săptămâna – sau 150 de minute pe săptămâna, structurate în funcţie de propriul program, un procent foarte mic reuşeşte să o puna în aplicare.
 
Vestea bună este ca îţi poţi îmbunătăţi condiţia fizică mai repede, daca alegi antrenamentele în cadrul cărora trebuie să lucrezi la o intensitate mai mare.
 
De fapt, cercetătorii sugerează că aceste reprize rapide şi scurte de exerciţii sunt mai eficiente în protejarea inimii decât sesiunile prelungite, dar mai puţin energice.
 
Exerciţiile HIIT (High Intensity Interval Training) presupun episoade de 30-60 de secunde de antrenamente intense (alergat sau pedalat cât de repede poţi) urmate de reprize de câteva minute de mişcare de o intensitate scăzută.
 
Nu face asta decât sub supraveghere, sau dacă ajungi să stăpâneşti foarte bine tehnica.

avantaje.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
443

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
147

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
417

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...