Regularizarea facturilor pentru gaz – o surpriză neplăcută

COMUNICAT MODERN CALOR

Încălzirea locuinţelor cu centrale individuale devine o variantă din ce în ce mai costisitoare. Cel puţin aşa au constatat o parte dintre locuitorii municipiului odată cu citirea facturilor de regularizare, ajunse în cutiile poştale zilele trecute.

Având ca perioadă de facturare luna ianuarie şi o parte a lunii februarie, facturile au înştiinţat botoşănenii că au de plătit sume ce depăşesc, în multe cazuri, posibilităţile financiare de la sfârşitul sezonului rece.

Mihai F., de pe strada Marchian, spre exemplu, locuieşte într-un imobil ce nu este conectat la termoficarea centralizată. Acesta a aflat că după o plată prezumată de cca 160 de lei pentru luna ianuarie, are de achitat la regularizare încă 700 de lei. Prin urmare s-a adresat societăţii SC Modern Calor solicitând informaţii privind posibilitatea branşării la sistemul centralizat de încălzire, supărarea botoşăneanul venind şi de la temperatura scăzută din apartamentul său, în întreg sezonul rece.

"Făcând un calcul, aflu că trebuie să plătesc peste 500 de lei pe lună pentru un apartament cu patru camere, unde temperatura în dormitorul copilului a fost săptămâni întregi de 17 grade Celsius. Fiind puţini locatari, iar blocul fără sistem centralizat de încălzire, când lipsesc de-acasă câteva zile, găsesc în casă o temperatură de 12-13 grade", se arată în adresa domnului Mihai F., pentru care, din păcate, fiind în afara zonelor unitare de termoficare, SC Modern Calor nu poate lua în calcul rebranşarea în viitorul apropiat. 

Şi în alte zone ale municipiului Botoşani facturile de regularizare pentru gazul consumat de centralele individuale au adus surprize neplăcute. În blocurile ANL Cişmea, Valentin S. chiriaşul unui apartament de două camere, trebuie să plătească o factură de regularizare de 600 de lei,  bani ce se adună la suma evidenţiată de factura prezumată pentru luna ianuarie.

În comparaţie, botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au plătit, în locaţii similare, facturi cu mult mai mici. În zona centrală pentru încălzirea şi apa caldă dintr-un apartament cu patru camere, în care proprietarul are posibilitatea să regleze cu ajutorul repartitoarelor temperatura interioară, factura pentru luna ianuarie se încadrează între 70 şi 110 lei. Concret, în blocul O4, din Calea Naţională nr. 107, Daniela N. a primit pentru luna ianuarie o factură de 75 de lei, în timp ce, tot pentru un apartament cu patru camere, cu o suprafaţă totală de circa 90 de metri pătraţi, Costel Ţ. are de plătit 109 lei. Un alt caz, făcut deja public, este cel al fostului consilier local Valentin Guraliuc, care a plătit pentru consumul de agent termic pentru două camere aferent lunii ianuarie, suma de 120 de lei.

Într-un apartament fără repartitoare, căldura poate costa peste 100 de lei de fiecare cameră, însă căldura furnizată de S.C. Mordern Calor asigură un confort termic de peste 23 de grade Celsius. În ANL Griviţa, spre exemplu, în apartamente cu două camere s-a consumat în luna ianuarie căldură şi apă caldă în valori cuprinse între 60 şi 270 de lei.


Director general Modern Calor,
ing. Ion Diaconu


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
34

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
773

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
104

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...