Din ce este făcută casa în care locuiţi, cât de des vă trimit bani rudele din străinătate, aveţi veceul în curte sau în casă? Sunt doar câteva din întrebările la care veţi trebui să răspundeţi în cadrul recensământului persoanelor care începe pe 20 octombrie şi se termină pe 31 octombrie.
În cazul în care nu veţi fi de găsit, riscaţi o amendă de 5.000 de lei, iar informaţiile legate de dumneavoastră vor fi colectate oricum de la vecini sau preotul local, scrie jurnalul.ro.
Formularul "Persoane" va fi completat nu doar cu numele, dar şi cu codul numeric personal al cetăţeanului, chiar dacă informaţiile furnizate sunt confidenţiale. Pe lângă starea civilă legală, cetăţenii vor fi întrebaţi şi care este starea civilă "de fapt", adică dacă trăiesc într-o uniune consensuală.
Persoanele sub 15 ani nu vor fi trecute ca făcând parte dintr-o uniune consensuală, chiar dacă ele vor declara asta.
În cazul în care faceţi parte dintr-o uniune consensuală, trebuie să menţionaţi şi anul în care aceasta a început. Cetăţenii vor mai fi întrebaţi dacă au locuit în altă ţară, care este motivul pentru care au făcut asta şi ce reşedinţe a mai avut în trecut.
O altă întrebare este "Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine". De asemenea, cetăţenii trebuie să spună şi cărei religii aparţin. Opţiunea "nu aparţin niciunei religii" nu este trecută în formular, însă persoana recenzată poate declara că este de religie ateu(!). O altă întrebare este dacă persoana foloseşte internetul.
Un alt capitol se referă la "dificultăţile pe care persoana le are în activităţile zilnice". Dificultăţile trecute în formular sunt cele de vedere (trebuie declarate chiar dacă ele sunt corectate prin ochelari sau lentile de contact), de auz (chiar dacă sunt corectate printr-un aparat), de comunicare sau de îngrijire proprie (dacă persoana se poate îmbrăca sau spăla singură). În cazul în care aceste dificultăţi există, trebuie menţionată şi cauza.
Cei care au rude plecate în străinătate trebuie să răspundă în locul lor, furnizând numele, codul numeric personal, dacă sunt sau nu angajaţi în ţara de reşedinţă şi dacă trimit bani în ţară şi cu ce frecvenţă.
Aceste date pot fi furnizate şi de un vecin sau de preotul local, în cazul în care nu pot fi obţinute de la rude.
Alt formular este menit să determine rolul pe care cetăţeanul îl are în gospodărie - cap de famile, tată, mamă, fiu, fiică etc. Formularul "Locuinţă, clădire" conţine întrebări legate de numărul de camere, sursele de încălzire, alimentare etc, precum şi materialele din care sunt construite locuinţele.
În cazul în care desfăşuraţi şi activităţi comerciale în propria locuinţă, va trebui să declaraţi acest lucru, menţionând ce suprafaţă a locuinţei este rezervată pentru aceste activităţi.
Recensământ 2011. Eşti ochelarist? Trebuie să o declari! La fel şi dacă primeşti bani de la rudele din străinătate
Stiri Botosani Friday, 14 October 2011 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Tânăr reținut pentru furt de umbrele, polițiștii l-au băgat în arest!
Friday, 8 November 2024
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 32 de ani din ...
Omagiu artistului fondator al Pinacotecii din Botoșani (Foto)
Friday, 8 November 2024
Miercuri, 6 noiembrie, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” a fost vernisată expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, curatoriat...
Elevii unui liceu din județ au luat de la polițiștii locali lecții de combatere a violenței! (foto)
Friday, 8 November 2024
În cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, Să fii mai bun!”, Poliția Trușești, reprezentată de agent principal de poliție Lucian-Andrei Coșman, agent d...