Reabilitarea drumului Iasi - Botosani s-a mutat in instanta

Reabilitarea drumului Iasi - Botosani s-a mutat in instanta

   Buna Ziua Iasi

Firma Euroconstruct Group SRL Iasi a actionat in instanta Consiliul Judetean Iasi pentru anularea rezilierii contractului privind reabilitarea drumului judetean 282 Iasi - Botosani. Societatea care va castiga noua licitatie nu se va putea apuca de lucrari pana cand procesul dintre parti nu va fi finalizat Consiliul Judetean Iasi a intampinat o noua problema cu reabilitarea drumului judetean 282 Iasi - Botosani.

Dupa ce autoritatea judeteana Iasi a reziliat contractul cu firma Euroconstruct Group SRL Iasi, reprezentantii societatii au deschis o actiune in instanta. Si presedintele Cristian Adomnitei a fost actionat in instanta de firma ieseana, dupa ce a luat decizia rezilierii contractului si organizarea unei noi licitatii. In urma cu cateva zile, Euroconstruct Group SRL a cerut in instanta anularea deciziei de reziliere a contractului, primul termen urmand a avea loc pe 18 septembrie. Cei de la Consiliul Judetean sustin insa ca nu au primit inca nimic oficial de la instanta legat de procesul respectiv. "Nu am primit nicio instiintare oficiala, dar am aflat de pe portalul instantei de judecata despre acest lucru. Asteptam sa vedem ce nemultumiri au cei de la Euroconstruct Group SRL, dupa care vom putea face o cerere reconventionala, care va avea la baza chiar motivele ce au stat la baza rezilierii contractului", a spus Marius Parciu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.

Problema este insa mult mai grava. Cu toate ca CJ va putea organiza o noua licitatie pentru stabilirea unui alt constructor, noul castigator nu va putea sa se apuce de lucrari pana la finalizarea procesului dintre Euroconstruct si autoritatea judeteana.

"Noi putem organiza o noua licitatie si de aceea am si realizat o comisie care sa analizeze stadiul lucrarilor efectuate la drumul judetean. Consiliul Judetean Iasi se va achita de toate datoriile financiare pe care le are catre firma care a realizat lucrarea pana acum", au adaugat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Contract cu probleme

Contractul incheiat de Consiliul Judetean cu firma Euroconstruct Group SRL pentru reabilitarea drumului judetean 282 Iasi - Botosani a fost reziliat inca de pe 15 august. Ulterior, CJ a si obtinut un aviz din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord- Est pentru prelungirea contractului de finantare.

Dupa ce Euroconstruct Group a facut doar 19 la suta din totalul lucrarilor, desi termenul limita era luna octombrie, CJ a decis sa rezilieze contractul pentru a nu risca sa piarda toti banii europeni din cadrul acestui proiect. ADRNE a aprobat o prelungire a contractului de finantare pana pe 14 decembrie 2014. Euroconstruct Group a castigat licitatia privind executia lucrarilor in 2011 dupa ce a ofertat 46,6 milioane lei.

Durata de executie a lucrarilor era de 18 luni, iar garantia de buna executie era de 60 luni. Cu toate acestea, firma din Iasi a intampinat diverse probleme, a intrat in insolventa si nu a mai avut capacitatea sa execute lucrarea.

ADRNE a impus ca CJ sa organizeze în cel mai scurt timp o noua licitatie pentru atribuirea contractului pentru a se incadra in termenul impus de finalizare a lucrarii. Firma care va câstiga noua licitatie va relua lucrarea de unde a lasat-o Euroconstruct Group SRL. Conform CJ, valoarea lucrarilor executate si decontate pâna la finalul lunii iunie a fost de 9,8 milioane lei.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
25

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
374

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...