Reabilitarea drumului de la Dealu Mare, singura investitie sigura pe 2010, a Drumurilor Nationale la Botosani!

Reabilitarea drumului de la Dealu Mare, singura investitie sigura pe 2010, a Drumurilor Nationale la Botosani!

Viorel Scutaru, directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Iasi

In cadrul intalnirii de luni, de la Institutia Prefectului, la care a participat si Viorel Scutaru, directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Iasi, s-a discutat si despre obiectivele de investitii ale Regionalei de Drumuri Nationale, pe anul acesta la Botosani.

“Un alt aspect al sedintei de astazi a fost despre programul de lucrari de anul acesta, cu reparatii asfaltice, iar pe lista de investiii avem in continuare sumele prevazute defnitivarii variantei de la Dealu Mare, printr-o executie aprobata de Companie. Va fi facut un podet pentru asigurarea scurgerelor apelor si vom da drumul la circulatie pe varinta noua. Credem ca pana in luna august vor fi finalizate lucrarile la Dealu Mare", a spus Viorel Scutaru.

Un alt obiectiv care este destul de important pentru judetul Botosani, este reabilitarea drumului Botosani-Suceava, care are putine sanse ca lucrarile sa  inceapa anul acesta.

“Ca obiectiv de investiti in continuare demaram pentru reabilitarea drumului Botosani-Suceava, la care am dat anuntul pentru licitatia de consultanta si expropiere si proiectare impreuna cu executia. Pentru drumul Botosani-Suceava am dat anuntul de participare, privind proiectare, executie, cu licitatia de consultanta si cu licitatia de expropieri . Pe masura ce vom face licitatiile vom incheia contractele, iar pe masura ce vom incheia contractele, ceea ce am si discutat cu domnul prefect, sa ne sprijine in expropieri, pentru ca acolo este o problema deosebita. Speram cu lucrarile pentru drumul Botosani-Suceava sa inceapa anul acesta, speram ca in perioada de toamna sa facem largiri",a spus directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Iasi.

Daca pentru cel de-al doilea obiectiv mai sunt sperante ca lucrarile de reabilitare, sa inceapa in 2010, pentru drumul Botosani-Targul Frumos, nu este nicio sansa ca lucrarile sa inceapa anul acesta, Viorel Scutaru precizand ca va fi modernizat anul viitor, cand vor fi prini bani la capitolul de obiective noi de investitii.

“Legatura municipiului Botosani cu Vestul este drumul Botosani-Suceava si era normal sa ne axam pe legatura cu Suceava ca botosanenaul sa poata sa ajunga spre Vest si de acolo spre Sud, circulatia este mult mai mare spre Suceava decat spre Targu Frumos. Plus de asta, accesul Botosaniului este spre aeroportul din Salcia care este mai facil decat la aerportul din Iasi", a  adaugat Scutaru.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
8

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
56

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...