Răvășită de tragedia Alexandrei, ministrul Familiei transmite un avertisment grav către medici (video)

Ministrul Familiei Natalia Intotero s-a arătat răvășită de tragedia tinerei mame care s-a stins din viață la Maternitatea din Botoșani. Aceasta a transmis un mesaj ferm către cadrele medicale care „nu au înțeles importanța jurământului pe care ei l-au depus”, avertizând că sancțiunile pot însemna „chiar și pierderea libertății”.

„Vreau să transmit condoleanțe familiei îndoliate și îmi exprim regretul profund pentru cele întâmplate. Este inadmisibil ca în anul 2023 să asistăm la o asemenea tragedie. Spun inadmisibil și categoric vinovații trebuie să plătească. Trebuie să se înceteze odată pentru totdeauna astfel de situații. La fel și aici, în acest domeniu al sănătății, din partea statului în decursul ultimilor ani medicii au beneficiat de creșteri salariale prin grija Guvernului, prin grija autorităților județeni, autorităților locale. Știm cu toții că se fac investiții, că sănătatea reprezintă o prioritate”, a spus Natalia Intotero.

Ea a amintit că, pe perioada pandemiei de Covid-19, cadrele medicale au fost declarate „eroi în halate albe, îngeri în halate albe”, însă cazuri precum cel al pacientei Alexandra Ivanov „aruncă o durere asupra întregului popor”, punând în lumină „cadre medicale ce nu au înțeles importanța jurământului pe care ei l-au depus când au ales această meserie”.

„Categoric că pentru aceștia trebuie să existe sancțiuni drastice. Dacă acestea înseamnă nu doar pierdea locului de muncă, dacă acestea înseamnă chiar și pierderea libertății, trebuie mers până la capăt. Fiecare dintre noi trebuie să ne punem în situația acelor copii care au rămas fără un părinte, acelui soț și să ne imaginăm că am fi putut fi noi. Și de aceea sunt foarte fermă, nu doar eu, așa cum am văzut toți cetățenii care în aceste zile și-au manifestat indignarea”, a adăugat ministrul Familiei.

De asemenea, Natalia Intotero a atras atenția că neprofesionalismul dovedit în situații izolate nu trebuie generalizat, dar și că greșelile trebuie să fie sancționate în cel mai scurt timp posibil.

„Trebuie făcută dreptate și cine dorește să muncească în orice domeniu de activitate, trebuie să respecte în primul rând cetățeanul pentru care a ales să muncească, trebuie să respecte legea pentru a putea fi și el mai departe respectat și pentru a putea fi apreciat. Este nedrept ca o întreagă categorie socio-profesională să fie denigrată pentru aceste excepții și de aceea, încă o dată vă spun, cei care au greșit să plătească, iar această plată îmi doresc să se realizeze într-un timp foarte scurt, nu mai avem nevoie să așteptăm ani întregi pentru a vedea o soluție. Poporul român nu mai are răbdare să aștepte”, a mai spus Natalia Intotero.

 

 

Spune-ne opinia ta