Raluca Turcan: Trebuie o remaniere pana pe 15 ianuarie

Raluca Turcan: Trebuie o remaniere pana pe 15 ianuarie
Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, ca PDL este "ca un pacient sub anestezie" si trebuie sa se trezeasca pentru a castiga alegerile, ceea ce ar inseamna o remaniere pana in 15 ianuarie si inchiderea unor subiecte ca reorganizarea teritoriala si modificarea Constitutiei.

Turcan a spus ca PDL ar trebui sa-si desemneze pana la Pasti candidatii pentru primariile resedinta de judet si pentru sefia Consiliilor Judetene, "plus desemnarea candidatului pentru Primaria Capitalei", scrie Mediafax.

De asemenea, deputatul PDL a spus ca partidul trebuie sa nominalizeze cel tarziu pana in iulie un candidat pentru functia de prim-ministru, cu o echipa politica aferenta, "in conditiile in care premierul Emil Boc a anuntat ca nu vizeaza un nou mandat".

"PDL are nevoie sa se trezeasca, deoarece acum partidul e ca un pacient aflat sub anestezie. Iar aceasta trezire si aceasta mobilizare ar insemna cateva lucruri: remaniere guvernamentala rapida, pana in 15 ianuarie; inchiderea subiectelor cu regionalizarea si cu modificarea Constitutiei, pentru care nu exista nici majoritatea parlamentara necesara si nici determinarea interna de partid; desemnarea, pana la Pasti, a candidatilor pentru primariile resedinta de judet si pentru sefia Consiliilor Judetene plus desemnarea candidatului pentru primaria Capitalei; desemnarea, cel tarziu pana in luna iulie, a unui candidat pentru functia de prim-ministru (cu o echipa politica aferenta), in conditiile in care premierul Emil Boc a anuntat ca nu vizeaza un nou mandat", afirma Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

In opinia acesteia, PDL trebuie sa aiba in vedere si lansarea unui Program al Clasei de Mijloc, prin care sa defineasca marile mize ale clasei mijlocii din Romania si politicile necesare pentru aceasta in perioada 2012-2016.

Potrivit deputatului PDL, democrat-liberalii trebuie sa se pozitioneze "clar drept partidul clasei de mijloc, active, antreprenoriale".

Raluca Turcan sustine ca este obligatorie crearea unui grup de experti juridici, astfel incat agenda legislativa a PDL din 2012 sa aiba un calendar clar de pasi pentru implementare, iar legile promovate sa nu mai poata fi declarate neconstitutionale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

astăzi, 08:12
47

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea î...

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
744

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
311

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....