Radarele fixe au fost suspendate, cere banii inapoi!

Radarele fixe au fost suspendate, cere banii inapoi!
Poliţia Română a suspendat radarele fixe din întreaga ţară, cu excepţia celor de pe DN1. În aceste conditţii, şoferii pot să conteste în instanţă amenzile primite prin poştă.

 Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a verificat deja primăriile din trei judeţe şi a dat amenzi de 140.000 de lei, principala neregulă fiind aceea că nu au făcut licitaţie publică pentru amplasarea acestor dispozitive.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale începând cu 24 aprilie. Excepţie fac radarele de pe DN1, care sunt ale poliţiei.

Şoferii care au fost penalizaţi prin intermediul acestor aparate pot să conteste în instanţă legalitatea amenzilor, pentru ca acestea să fie anulate, iar ei să-şi primească banii înapoi.

Potrivit legii, se poate depune plângere împotriva procesului- verbal de constatare a contravenţiei, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria primăriei unde a fost constatată fapta.

De asemenea, persoanele care au achitat amenzi înainte de 24 aprilie 2009 pot acţiona în judecată instituţia emitentă, pentru a solicita restituirea sumei plătite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
308

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
856

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
178

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...