Radarele fixe au fost suspendate, cere banii inapoi!

Radarele fixe au fost suspendate, cere banii inapoi!
Poliţia Română a suspendat radarele fixe din întreaga ţară, cu excepţia celor de pe DN1. În aceste conditţii, şoferii pot să conteste în instanţă amenzile primite prin poştă.

 Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a verificat deja primăriile din trei judeţe şi a dat amenzi de 140.000 de lei, principala neregulă fiind aceea că nu au făcut licitaţie publică pentru amplasarea acestor dispozitive.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale începând cu 24 aprilie. Excepţie fac radarele de pe DN1, care sunt ale poliţiei.

Şoferii care au fost penalizaţi prin intermediul acestor aparate pot să conteste în instanţă legalitatea amenzilor, pentru ca acestea să fie anulate, iar ei să-şi primească banii înapoi.

Potrivit legii, se poate depune plângere împotriva procesului- verbal de constatare a contravenţiei, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria primăriei unde a fost constatată fapta.

De asemenea, persoanele care au achitat amenzi înainte de 24 aprilie 2009 pot acţiona în judecată instituţia emitentă, pentru a solicita restituirea sumei plătite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai multe medicamente noi destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat și boli rare vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate

astăzi, 12:41
58

Ministerul Sănătății intenționează, printr-un proiect de hotărâre aflat, de puțin timp, în dezbatere publică, să extindă lista medicamentelor compensate și gratuite. Concret, v...

Dosar penal pentru un bărbat care transporta pește fără documente

astăzi, 11:13
231

La data de 4 februarie 2023, un bărbat, de 35 de ani,  din comuna Ripiceni a fost depistat pe drumul național, D.N. 29 C, în aceeași localitate, în timp ce tranporta în autot...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea pescuitului ilegal, soldată cu zeci de sancțiuni

astăzi, 11:09
104

În perioada 2-5 februarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani au organizat mai multe acțiuni pentru prevenirea pescuitului ilegal, a transportulu...