"Vom inchide scolile!", transmit profesorii care protesteaza in fata Ministerului Educatiei!

"Vom inchide scolile!", transmit profesorii care protesteaza in fata Ministerului Educatiei!
Vestile bune asteptate de dascali nu vin nici de la Bucuresti, profesorii care au protestat in Capitala fiind la fel de decisi sa nu mai creada in promisiuni, mai ales ca, in urma discutiilor, ministrul a transmis mai degraba ca se incearca anularea deciziilor judecatoresti decat gasirea unei solutii pentru achitarea salariilor profesorilor conform hotararilor castigate in instante. 

"Am participat la intalnirea cu ministrul Educatiei, domnul Funeriu, si raspunsul dumnealui a fost sa folosim banii pe care i-am primit acum pentru plata salariilor, pe luna februarie, sub forma de avans, iar in luna aprilie ar urma sa se faca regularizarea. Sa primim diferenta. Alta solutie nu exista. Dumnealui si-a luat angajamentul ca va lua legatura cu prefectul, cu primarul de Botosani, deci toate se intorc acum din nou la nivel local. Maine vom incerca sa avem o noua discutie cu autoritatile locale, vom vedea ce se va intampla. Domnul ministru ne-a mai spus ca se cauta o solutie pentru aplicarea unitara a salariilor, dar asta inseamna un nou blocaj, nu stiu cum va putea o lege sa abroge niste hotarari judecatoresti, nu stim cum va fi", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI, prezent astazi la mitingul de la Bucuresti.

Dascalii din Botosani si Suceava, care protesteaza si la aceasta ora in fata Ministerului Educatiei din Bucuresti, spun ca vor continua greva, asta chiar daca elevii vor recupera din ce in ce mai greu materia pierduta. "Dumnezeu cu mila", au raspuns acestia intrebarilor reporterului vizavi de elevii care de peste doua saptamani nu au mai intrat in clase. 

"Noi de promisiuni suntem satui, vom continua greva generala, vom inchide scolile. Nu ne intoarcem la catedra. Am ramas fara bani. E stat democratic, noi am crezut ca invatamantul este prioritate nationala. Promisiunea e de o luna de zile, si nu s-a rezolvat nimic pana acum. Oamenii au rate, au copii de intretinut, inseamna ca trebuie sa plecam din tara", a spus un dascal din Botosani.

Profesorii au mai precizat ca au mers degeaba la Bucuresti. "Promisiunile nu tin loc de solutii, avem impresia ca ministrul Educatiei este depasit de situatia actuala, nu are vointa necesara pentru a identifica solutiile pentru Botosani si Suceava. Trebuie sa inteleaga ca e o problema ce poate fi rezolvata numai la nivel de ministru si Minister de Finante", au precizat profesorii aflati la mitingul din Bucuresti.

La Bucuresti se afla si parinti, care spun ca ii sustin pe profesori, acestia declarandu-se la fel de nemultumiti, desi au recunoscut ca nu se stie cand vor reusi copiii sa recupereze materia pierduta.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...