"Termica a ajuns o piatra de moara pentru bugetul local", spune Vazdoaga

"Termica a ajuns o piatra de moara pentru bugetul local", spune Vazdoaga
Consilierul municipal PSD Gheorghe Vazdoaga a declarat vineri, intr-o conferinta de presa a PSD, ca societatea de termoficare a municipiului Botosani, SC Termica SA, a devenit o societate extrem de costisitoare pentru bugetul local, in conditiile in care, spune Vazdoaga, subventiile si investitiile la Termica, dar si la Eltrans, depasesc veniturile proprii ale CL.

La Termica, din bugetul local se aloca 326 miliarde lei vechi, iar la Eltrans 25 miliarde, veniturile proprii ale Consiliului Local fiind de 330 miliarde lei vechi.

"Termica a ajuns o piatra de moara pentru bugetul local. Eu nu pun problema pe utilitatea acestor investitii, ci pe transparenta si eficienta, mai ales ca vor disparea subventiile pentru caldura si ma intreb cati dintre botosaneni vor putea plati gigacaloria de doua, trei ori mai mult decat o platesc astazi", a spus Gheorghe Vazdoaga.

Odata ce subventiile acordate de stat pentru incalzire vor fi eliminate, consilierul municipal al PSD spune ca foarte multi dintre abonatii Termica se vor debransa fie pentru un sistem propriu de incalzire, fie vor renunta la caldura pentru ca nu vor mai avea bani cu ce plati facturile la incalzire.

"Oamenii cu siguranta se vor debransa, vor renunta la agentul termic produs centralizat sau pur si simplu vor renunta la incalzire. Eu am atras atentia inca de un an de zile ca s-ar putea la sfarsitul acestei perioade si dupa ce facem investitia sa nu mai avem beneficiari. Solicit o analiza foarte serioasa daca populatia municipiului Botosani trebuie sa mai faca eforturi atat de mari pentru a mentine in viata un sistem care are rolul lui social, aproape jumatate din populatia din muncipiu care traieste la bloc este alimentata cu agent termc de la Termica. Sunt convins ca din clipa in care subventiile vor disparea, 60-70% dintre abonati nu vor putea sa-si plateasca facturile", a adaugat Vazdoaga.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
427

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
258

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
70

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...