"Taramul copilariei", un maraton de dans la Botosani!

"Taramul copilariei", un maraton de dans la Botosani!
Un maraton de dans, gratie si eleganta! Sute de copii se vor confrunta in cadrul celei de a IV-a editii a Festivalului-concurs de Dans "Taramul copilariei", competitie care are, din acest an, cuprindere interjudeteana. Evenimentul are loc duminica, 6 iunie 2010, cu incepere de la ora 11.00, in sala Teatrului Mihai Eminescu Botosani.

Organizata de Consiliul Judetean Botosani, Scoala Populara de Arta, Inspectoratul Scolar Judetean, in colaborare cu Teatrul Mihai Eminescu, Clubul Sportiv Pro Dance si Directia pentru Sport Botosani, manifestarea se doreste a fi un adevarat "Taram al copilariei", astfel ca va prima in special spiritul artistic, dar si bucuria copiilor de a dansa.

Competitia se desfasoara pe doua sectiuni, de amatori si concurenti cu pregatire de specialitate, in interiorul sectiunilor, copiii fiind grupati pe categorii de varsta: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII.

In urma preselectiei care a avut loc miercuri, la Botosani, in concurs au ramas, la categoria de varsta I-IV, 10 trupe din 16 inscrise, la categoria V-VIII – au fost admise 13 trupe din 19, iar la categoria IX-XII, au fost admise toate cele 4 trupe care s-au prezentat la preselectii.

Juriul, format din sase membri, va fi impartit la randul sau pe sectiunile festivalului, cate 3 pentru fiecare sectiune, amatori si pregatire de specialitate.

Se vor acorda premiile I, II, III, insa anul acesta, pentru prima data, se va institui si Trofeul Festivalului, care va consta intr-o Cupa si suma de 2 milioane lei vechi.

Participantii sunt din scolile din Botosani, 2 trupe din Vaslui si una din Barlad. Foarte important este ca, pentru prima data, anul acesta participa multe trupe de dans din mediul rural.

Astfel, din Botosani au fost selectati concurenti de la Scoala 8, Liceul Pedagogic, Scoala 12, Scoala 11, Scoala 13, Scoala 10, Colegiul National A.T.Laurian, dar si din Darabani, Dorohoi, Flamanzi. Din mediul rural vor evolua trupe din scolile Vaculesti, Iacobeni, Plopenii Mari, Cristinesti, Copalau, Radeni (Frumusica), Avrameni, Vatra Hudesti.

La categoria pregatire de specialitate, sunt inscrisi concurenti de la Clubul Pro Dance, Scoala Populara de Arta, Palatul Copiilor, Asociatia Culturala Arlechin, Clubul Sportiv Fashion Dance, R&B School Dance.

In pauzele de jurizare, pe scena Teatrului Eminescu vor avea loc recitaluri muzicale apartinand Asociatiei Vis de Artist, Scolii Populare de Arta Botosani, dar si Clubului Copiilor din Dorohoi.

Biletele de intrare la Festivalul-concurs interjudetean de dans, un maraton care va dura aproximativ 4 ore, vor putea fi achizitionate la Agentia Teatrului, acestea avand o valoare de 5 lei.    
 
EVENIMENTUL VA FI TRANSMIS IN DIRECT PE INTERNET, DE www.live.botosani.ro
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
21

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
48

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...