"Suntem mandri sa fim in locul natal si ca meciul acesta este organizat la Botosani", spune antrenorul nationalei de rugby a Romaniei!

"Suntem mandri sa fim in locul natal si ca meciul acesta este organizat la Botosani", spune antrenorul nationalei de rugby a Romaniei!
Nationala de rugby a Romaniei a sosit miercuri seara la Botosani, joi avand primul antrenament, urmand ca sambata, pe Stadionul Municipal, sa aiba loc meciul retur cu Ucraina, contand pentru calificarea la Cupa Mondiala. Returul de pe 5 iunie, de la Botosani, are loc in conditiile in care, pe 22 mai, echipa Romaniei a castigat, la Kiev, cu 33-3. 

Joi dupa-amiaza, jucatorii echipei nationale, impreuna cu antrenorul si oficialii Federatiei Romane de Rugby, s-au aflat la Mitoc, unde a avut loc inaugurarea Muzeului "Florica Murariu", in acest fel sportivii cinstind memoria unuia dintre cei mai buni jucatori de rugby din Romania.



Florica Murariu a fost rapus in zilele Revolutiei, botosaneanul fiind in anul 1989 capitan al echipei nationale de rugby si unul dintre cele mai importante nume din sportul romanesc.
In decembrie 1989, Florica Murariu incerca sa ajunga la club si a iesit de la o statie de metrou, moment in care a fost oprit de o patrula de soldati. Gestul sau prea brusc de a-si scoate buletinul din buzunar l-a facut pe unul dintre soldati sa traga fara mila.

Astazi, nationala de rugby a Romaniei este antrenata tot de un botosanean, un personaj pitoresc, cu o viata plina de intamplari si fapte extraordinare. Romeo Gontineac nu uita locurile natale, exprimandu-si bucuria intoarcerii acasa. Alaturi de el, un alt botosanean face cinste meleagurilor natale, Pompiliu Bors, vicepresedinte al Federatiei Romane de Rugby, aflat de asemenea la Botosani in aceste zile.

ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana

"Imi face mare placere sa fiu la Botosani, locul meu natal, de unde au plecat foarte multi jucatori la echipa nationala. Il avem pe Florica Murariu, pe Pompiliu Bors, avem foarte multi oameni care ne-au reprezentat cu drag. Suntem mandri sa fim in locul natal si ca meciul acesta este organizat la Botosani. Suntem siguri ca prin acest meci vom face un pas mare catre Cupa Mondiala. Suntem increzatori in faptele noastre, sa ne calificam la aceasta Cupa", a mentionat Romeo Gontineac, antrenorul echipei nationale de rugby a Romaniei.

Romeo Gontineac s-a declarat multumit de conditiile de la Botosani, dar si de calitatea gazonului de pe Stadionul Municipal. "Sunt foarte bune conditiile de aici, ne place ca oamenii sunt entuziasti si pozitivi", a adaugat Gontineac.

La fel de multumit s-a aratat si capitanul nationalei, Sorin Socol, care a recunoscut ca este pentru prima data la Botosani, exprimandu-si speranta ca meciul va decurge in bune conditii.

"Suntem entuziasmati sa jucam aici, sa promovam si alte zone ale tarii decat Capitala, Constanta, Timisoara, Iasi, unde am jucat meciurile nationalei. Este un lucru foarte bun ca Federatia Romana de Rugby s-a gandit sa promoveze acest sport si in alte judete. Vrem, in primul rand, sa castigam meciul", a spus Sorin Socol, căpitanul naţionalei de Rugby.

Meciul va avea loc sambata, la ora 18.30, pe Stadionul Municipal Botosani.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
119

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...