"Aspirina naturală" ameliorează durerile reumatice și previne depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge

Scoarța de salcie conține o cantitate importantă de compuși salicilici și taninuri, precum și ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine. Administrată sub formă de infuzie, decoct, pulbere este folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei și febrei.

Conform Doctorul Zilei, preparatele din scoarță de salcie sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomniile pe fond nervos, în dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răceli, a gripei, efectul fiind analgezic, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro. În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct de coajă de salcie. Ceaiul nu trebuie să depășească temperatura corpului.

Extractul de scoarță de salcie are efecte vasodilatatoare și antioxidante, previne depunerea de grăsimi și de colesterol pe vasele de sânge, pe arterele coronare și previne îngroșarea lor fiind folosit pentru prevenirea unui infarct.

Substanțele flavonoide din compoziția salciei o fac să fie un antiseptic foarte bun și să fie eficientă în tratamentul afecțiunilor tractului respirator superior, al crampelor abdominale și al tusei. Salcia are proprietăți antihelmitice, stimulează digestia, tratează diareea și gastroenterita. Îmbunătățește imunitatea prin conținutul de vitamine. Infuzia din salcie este recomandată pentru eliminarea excesului de lichid din organism și a toxinelor deoarece are efect diuretic.

Frunzele uscate de salcie sub formă de pulbere ajută la tratarea durerilor, în special a migrenelor și a durerilor reumatice. Florile de salcie au rol mai ales în tratarea insomniilor, a stărilor de irascibilitate și nervozitate și în tonifierea nervilor.
În uz extern sub formă de cataplasme, comprese, băi sau spălături locale se folosește în tratarea plăgilor cutanate, stomatitelor, durerilor musculare, hemoroizilor, transpirației excesive, ulcerațiilor cutanate, verucilor, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro.

Administrarea în doze prea mari poate să ducă la apariția unor fenomene nedorite cum ar fi cefaleea, amețelile, grețurile și vărsăturile, diareea, convulsiile. Preparatele din salcie sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm bronșic, boli renale și dermatite.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LA MULȚI ANI, Gheorghe Liliac! Portarul de legendă care a scris istorie în fotbalul românesc! ”Suntem mândri că te avem ca reper și prieten!”

astăzi, 10:50

Este fotbalistul de legendă care a fost în lotul echipei naționale a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. S-a ”luptat” în poartă alături de Helmuth Duc...

Le-a făcut pe toate! Un botoșănean fără permis a furat o mașină, a condus băut și a intrat și în gardul unei locuințe!

astăzi, 10:49

Marți, 22 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 24 de ani, din comuna Călăra...

Bătaie de la un teren într-o localitate botoșăneană, doi bărbați au fost reținuți!

astăzi, 10:32

La data de 23 aprilie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați, din comuna Durneșt...