Puşti condamnat să meargă la şcoală şi să evite cluburile!

Puşti condamnat să meargă la şcoală şi să evite cluburile!
Fără cluburi, fără discoteci, fără distracţii, ci în permanenţă supravegheat! Cam asta îl aşteaptă timp de şase luni pe un puşti din Botoşani care joi a fost condamnat de o instanţă pentru consum ilicit de droguri.

În toamna anului trecut, minorul a fost prins în flagrant, în timp ce avea asupra lui mai puţin de un gram de canabis pe care urma să-l consume. Nu a mai apucat pentru că a fost săltat de anchetatori DIICOT şi în scurt timp trimis în judecată. Puştiul a recunoscut tot, astfel că în două termene instanţa a şi dat verdictul: măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, începând în cel mult cinci zile de la stabilirea programului de asistare de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Concret, puştiul va fi obligat la respectarea unui program zilnic stabilit de Serviciul de Probaţiune Botoşani care să conţină orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor precum şi interdicţiile impuse minorului, supravegherea urmând să se facă sub coordonarea acestui serviciu de probaţiune.

Pe durata executării măsurii neprivative de libertate, băiatul este obligat să meargă la şcoală, să nu se afle în localuri publice unde se consumă băuturi alcoolice, în discoteci sau cluburi, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani conform programului stabilit şi să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală din partea organelor de ordine sau sanitare. În cazul în care nu vor fi respectate aceste interdicţii, tânărul s-ar putea alege cu o pedeapsă similară mai mare sau cu înlocuirea măsurii educative.

În plus, instanţa a dispus confiscarea specială a cantităţii de 0,12 grame cannabis, rămasă după efectuarea determinărilor fizico-chimice, aflată la Direcţia de Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta