Publicitatea de pe străzile din municipiu bagă zâzanie între consilierii locali

Consilierii municipali nu reușesc să se pună de acord cu noul regulament local de publicitate, motiv pentru care luarea unei decizii în acest sens a fost, joi, din nouă amânată, proiectul de hotărâre fiind pus și în ședințele anterioare pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Prin acest nou regulament ar trebui să se stabilească foarte clar zonele în care pot fi amplasate panouri publicitare, numărul acestora, pentru a se crea și o disciplină, existând unele nemulțumiri că astfel de panouri sunt puse în zone în care obturează vizibilitatea, mai ales a participanților la trafic.

Consilierii social-democrați s-au opus proiectului de hotărâre, despre care spun că ar favoriza anumiți agenți economici. 

"Avem acum ocazia să restricționăm amplasarea panourilor publicitare în oraș care a primit titlul de "cel mai verde oraș din România" dar care este sufocat de panouri publicitare. Vă pot da și exemple. Este vorba de Parcul Filateliei și Parcul APM acolo unde nu se mai pot vedea arborii de panouri publicitare. Repet, orașul este sufocat de panouri publicitare și am fi avut acum ocazia să reglementăm acest lucru. Voi fi împotriva acestui proiect de hotărâre, pentru că eu consider că respectă interesele discreționare ale unor firme care sunt apropiate unor partide politice și mai puțin interesele cetățenilor", a spus viceprimarul Cosmin Andrei în intervenția sa.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că prin acest regulament nu se face altceva decât să se creeze o ordine în ceea ce privește publicitatea în municipiul Botoșani, iar adoptarea unui astfel de regulament este o obligație legală pentru muncipalitate.

"Încerc să vă explic că avem obligația odată cu modificarea legii să aprobăm un alt regulament. Nu vorbim despre un panou îndoit, din contră, cred că marea problemă pentru firmele de publicitate este faptul că se reduce numărul de locații și de amplasamente. Noi prin acest regulament reducem numărul acestor panouri plus că este o obligație legală din 2013. Se termină și 2016 și noi nu putem să respectăm o lege. Marea problemă a operatorilor este că își vor pierde mare parte din ei niște poziții și logic și la bugetul nostru pierdem o parte din redevențele respective, dar nu sunt atât de spectaculoși acești bani. Noi vrem să facem ordine, prin regulamentul acesta să debarasăm orașul în zonele încărcate și nu invers, vrem să intrăm de fapt în legalitate", a precizat Cătălin Flutur.

Edilul a mai spus că regulamentul s-a aflat în dezbatere publică și se putea veni cu sugestii. Totodată, el le-a cerut consilierilor PSD să vină cu propuneri concrete, proiectul de hotărâre urmând a fi rediscutat într-o ședință viitoare de Consiliu Local. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

astăzi, 18:24

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

astăzi, 17:12

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...

Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 15:45

S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...