PSD si PD-L isi impart monocolor ministerele si administratia locala!

PSD si PD-L isi impart monocolor ministerele si administratia locala!
Liderii PD-L si PSD au convenit ca ministerele sa fie monocolore, partidele care vor desemna ministrii sa aiba si secretarii de stat in aceeasi institutie si, la nivel local, partidul care detine presedintia Consiliului Judetean sa aiba si prefectul, au declarat, pentru NewsIn, surse din PD-L si PSD.

Intelegerile PSD si PD-L pentru impartirea monocolora a posturilor la guvernare:

Cele doua partide politice urmeaza sa-si imparta, in mod egal, posturile in administratia centrala si locala.

In judetele in care niciunul dintre cele doua partide nu detine presedintia Consiliului Judetean, se stabileste, prin negocieri, ce partid va prelua conducerea prefecturii.

 Ministerul Justitiei nu intra in discutie la negocieri, urmand ca presedintele Traian Basescu sa desemneze un ministru independent (sustin surse PD-L, confirmate de PSD). 

Desemnarea in functiile de ministru a unor persoane tinere, care sa inlocuiasca vechea garda de demnitari prezenti de-a lungul timpului in Guvern.

Din partea PSD, exemplele care au fost date, ca reprezentand profilul unui potential ministru, au fost Titus Corlatean si Cristian Diaconescu, in vreme ce PD-L a exemplificat cu Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi si Sever Voinescu.

MIRA si Ministerului Finantelor de cel al Economiei se vor separa in doua entitati.

UDMR ar urma sa primesca posturi de secretari de stat in ministerele PD-L, dar si pozitii in administratia locala, dublate si de descentralizarea resurselor financiare.

Potrivit surselor citate, PD-L si PSD urmeaza sa inceapa negocierilor privind structura Guvernului si impartirea portofoliilor imediat dupa semnarea protocolului de colaborare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
17

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
151

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
111

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...