Programul Prima Casă, lansat astăzi oficial pentru 2020

Programul Prima Casă, lansat astăzi oficial pentru 2020

Programul Prima Casă a fost lansat astăzi oficial, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM –uri primind din partea Ministerului Finanțelor Publice suma de 1, 98 miliarde lei.

Acest lucru vine după ce luna trecută, guvernul a adoptat o hotărâre prin care anunța că și anul acesta va continua programul guvernamental Prima Casă. Guvernul urma să stabilească, prin OG, condițiile de acordare valabile anul acesta, afirmând că va exista un plafon de 2 miliadre, similar cu cel de anul trecut.

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, a anunțat FNGCIMM într-un comunicat.

Cele 14 bănci participante în program sunt: BRD , BCR, Banca Transilvania,CEC Bank, ING Bank,Raiffaisen Bank, OTP Bank, Banca Româneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Banc, Marfin Bank,Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

   “La finalul anului 2019, programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanții și de promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau constucția de locuințe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viața multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoareleeconomice conexe. Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor noștri, mentinând acelașii angajament de a oferi celor care apelează la noi șansa de  a- și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”, precizează Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM în comunicatul de presă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...