Profesorul din Rachiti, acuzat ca l-ar fi batut pe directorul scolii, a primit doar avertisment!

Profesorul din Rachiti, acuzat ca l-ar fi batut pe directorul scolii, a primit doar avertisment!

Gabriel Apetrei

In urma scandalului declansat la Scoala din Rachiti, cand directorul scolii, Eugen Nistor, sustinea ca ar fi fost batut de colegul sau, profesorul de matematica Gabriel Apetrei, s-a desfasurat o ancheta interna, Consiliul Profesoral hotarand acordarea unui avertisment profesorului de matematica.

Potrivit sefei Inspectoratului Scolar Judetean, decizia a fost luata de Consiliul Profesoral plecand de la prezumtia de nevinovatie, de la faptul ca nu s-a mai inregistrat un asemenea comportament al cadrului didactic pana la acea data, in unitate.

Reamintim ca profesorul de matematica, Gabriel Apetrei, i-ar fi reprosat directorului ca procentul de 2%, insemnand 120 de lei, acordat ca premiu la salariu in urma unor inspectii, este mult prea mic. Odata cu aceste reprosuri, directorul spune ca profesorul l-ar fi lovit de mai multe ori cu pumnul.

Profesorul de matematica activeaza in unitatea scolara de 12 ani, iar directorul Eugen Nistor de pe 14 septembrie 2009. Imediat dupa acest scandal, directorul l-a actionat in judecata pe profesorul de matematica, care neaga cu desavarsire acuzatiile care i se aduc.

"Probabil ca instanta va hotari daca va fi sanctionat si in ce maniera, in cazul in care se face intr-adevar vinovat de agresiunea asupra directorului unitatii. ISJ nu a avut reprezentant in aceasta comisie, nu ni s-a solicitat o persoana care sa participe la dezbatere si la acordarea sanctiunii. Este o masura care in nici un caz nu descurajeaza total violenta din unitatile din invatamant, avand in vedere ca noi le vorbim elevilor despre tolerana, intelegerea si acceptarea celorlalti asa cum sunt. Ar fi fost bine ca acest tip de incident sa nu existe in nicio unitate de invatamant pentru ca noi nu numai ca suntem cei care oferim modele pentru societate, dar suntem si cei care trebuie sa demonstram ca suntem intr-adevar modele", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Violenta din Scoala de la Rachiti, generata tot de politica-Mi-a dat o palma si apoi un cap in gura, acuza directorul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...