Profesorii continuă protestele, negocierile la Guvern au eşuat

Profesorii continuă protestele, negocierile la Guvern au eşuat
Sindicaliştii din educaţie au fost chemaţi joi la negocieri de ministrul Educaţiei, Daniel Funeiru şi cel al Muncii, Mihai Şeitan. Nu au ajuns însă la nicio înţelelgere, iar profesorii sunt hotărâţi să respecte calendarul protestelor.

"Nu am ajuns la nicio înţelegere. Am asistat la un dialog al surzilor. Echipa guvernamentală a venit la discuţie fără niciun argument, decât aceeaşi placă pe care o folosesc pe toate canalele media. Ei dezinformează şi  spun că nimeni nu pierde prin aplicarea Legii salarizării unitare şi că banii ajung" a explicat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Marian Pop.

Din acest punct de vedere realitatea este alta, consideră  Liviu Marian Pop. El susţine că dascălii au primit salarii mai mici în ianuarie decât în ultima lună a lui 2009, ceea ce denotă că Legea produce şi diminuări de salarii.

Nici problema de la Buzău nu a fost rezolvată.  Potrivit secretarului general al FSLI, autorităţile au încercat să îi convingă pe sindicalişti că sentinţele judecătoreşti nu trebuie aplicate, ci trebuie interpretate, ceea ce lor li se pare o "aberaţie".

În momentul de faţă calendarul protestelor continuă. Profesorii sunt hotărâţi să organizeze o grevă pe 22 aprilie şi în paralel să desfăşoare şi mitinguri locale. Ei pregătesc deja referendumul pentru declanşarea grevei generale la 1 iunie 2010. Ei sunt hotărâţi şi să nu încheie situaţia şcolară a elevilor prin netrecerea notelor în catalog.

"Este un lucru care se poate face. Nu este ilegal . Noi avem o singură obligaţie, aceea de a evalua elevii şi de a comunica părinţilor şi elevilor aceste note. Nu avem nicio obligaţie ca aceste note să fie trecute în catalog", a explicat Liviu Marian Pop.

Referitor la o nouă întâlnire programamtă cu reprezentaţii ministerului, Liviu Marian Pop a spus că nu le-a fost înaintată nicio altă dată de negocieri. Singurul lucru cert este că vineri se întâlnesc la minister pentru a discuta pe tema legii Educaţiei Naţionale, şi nu despre nemulţumirile dascălilor.

Peste 2.000 de cadre didactice au protestat joi în faţa Guvernului, a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Muncii, nemulţumiţi de  modul în care se aplică legea unică de salarizare, de diminuarea veniturilor, de pierderea locurilor de muncă şi de refuzul ministerului de a purta un dialog cu sindicatele.


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatul „IMPACT” la ceas de sărbătoare: În 33 de ani peste 5.000 de dosare instrumentate pe rolul instanțelor de judecată! (foto)

astăzi, 15:08
1

Sindicatul „IMPACT” Botoșani împlinește, pe 8 mai 2024, 33 de ani de existență.Astfel că, Sindicatul „IMPACT” Botoșani are membri în 12 județe ale țări...

Primarul Cosmin Andrei a fost trimis în judecată de procurorii DNA!

astăzi, 14:46
217

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Edilul șef al munic...

Alertă: Tânăr dat dispărut, după ce a plecat din Botoșani la Arad!

astăzi, 14:35
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr, de 27 de ani, din municipiul Botoșani.Botoșăneanul a plecat pe 21 aprilie a.c. în municipiul Arad, ...