PRINŢUL PAUL AL ROMÂNIEI: "Îmi revine 62,5% din moştenirea regală"

Justiţia noastră a făcut, recent, ultimul pas, după aproape 22 de ani, în procesul intentat de Prinţul Paul în vederea recunoaşterii primului născut în Familia Regală a României.
    
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a terminat de redactat motivarea deciziei adoptate în urmă cu un an, potrivit căreia Alteţa Sa Regală Prinţul Carol Mircea al României, tatăl Prinţului Paul, a fost recunoscut, şi la noi, ca prim fiu legitim şi moştenitor legal al Majestăţii Sale Regele Carol al II-lea, scrie Bursa.ro.
    
Astfel, după 21 de ani, de când a fost intentat procesul, ÎCCJ i-a dat câştig de cauză, definitiv şi irevocabil, ASR Prinţul Paul al României în dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoaşterea sentinţei de la Lisabona, pronunţată în urmă cu 55 de ani, conform căreia ASR Prinţul Carol Mircea al României a fost recunoscut, încă din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinţa de la Lisabona a mai fost recunoscută în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia.
    
În cadrul unui amplu interviu, Prinţul Paul a oferit  detalii despre acest proces: "Eu am fost recunoscut ca primul născut din prima linie de succesiune masculină şi, potrivit ultimei constituţii monarhice, am dreptul la moştenire, atât din punct de vedere dinastic, cât şi în ceea ce priveşte averea regală. Conform sentinţei din Portugalia şi Codului nostru Civil îmi revine, în total, 62,5% din moştenire - 37,5% din partea tatălui meu şi 25% din partea Prinţesei Elena, născută Lupescu (a treia soţie a bunicului meu), parte pe care am primit-o separat. Este ceea ce s-a decis în Portugalia. Pe această bază, vom discuta şi în România. Aici nu a fost deschisă niciodată masa succesorală şi nu ar fi trebuit dat nimic înapoi din averea regală până la finalizarea procesului de Exequator".
    
După redactarea motivării deciziei din Justiţie, au apărut informaţii potrivit cărora Majestatea Sa Regele Mihai l-ar fi invitat la discuţii pe Prinţul Paul. Alteţa Sa Regală a infirmat, însă, aceste zvonuri: "Este o dezinformare. Am încercat acum zece ani să ne vedem, dar nu am reuşit. Intenţia mea este să am o întâlnire cu unchiul meu cât mai curând. Consider că este momentul să ajungem la o înţelegere, la urma urmei suntem o familie şi «sângele apă nu se face». De asemenea, reconcilierea familiei noastre va ajuta la imaginea Familiei Regale, dar şi la imaginea României".
    
Veronel Rădulescu, unul dintre avocaţii Prinţului Paul, care a oferit detalii despre istoria acestui caz, dar şi despre consecinţele deciziei din Instanţă, consideră că cei doi membrii ai Familiei Regale ar trebui să ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte averea regală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locul din Botoșani, încărcat de istorie și spiritualitate, în care s-au format cei mai noi sfinți!

Sunday, 9 February 2025

Este vorba despre schitul Cozancea un loc încărcat de istorie și spiritualitate cum puține pot fi găsite în țară. Aici și-au desăvârșit ucenicia doi dintre cei mai recenți ...

Și șoferii care circulă prea încet pot primi amendă!

Sunday, 9 February 2025

Majoritatea șoferilor știu că depășirea vitezei maxime legale este sancționată de Codul Rutier cu amendă. În cazul în care un conducător auto circulă cu viteză foarte mare, poat...

Locuințe sociale pentru persoanele vulnerabile dintr-un cartier mărginaș Botoșaniului!

Sunday, 9 February 2025

În municipiul Botoşani, 20 de familii care locuiesc în condiții insalubre, intr-un cartier mărginaş al orașului, se vor muta în casă nouă din această primăvară. Primări...