Prins la furat la 12 ani, s-a plans ca parintii nu ii cumpara jucarii!

Prins la furat la 12 ani, s-a plans ca parintii nu ii cumpara jucarii!

Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare Botosani

Prins la furat, un băiat din Botoşani a motivat că nu a putut rezista tentaţiilor întrucât părinţii nu îi cumpără jucării! Poliţiştii comunitari i-au anunţat pe părinţi care vor trebui, deocamdată, să plătească amenda şi să explice de ce copilul lor era în oraş după miezul nopţii.

Un echipaj al Poliţiei Comunitare Botosani l-a depistat, în noaptea de 18 spre 19 februarie, în jurul orei 01.00, în timpul patrulării, pe N. Marian, sustrăgând bunuri din corturile amenajate pe strada Marchian, în faţa Casei Sindicatelor.

Asupra băiatului au fost găsite mai multe bunuri: o cutie de valori din lemn, o cutie de bijuterii din metal, 8 cruciuliţe cu lănţişor, două brăţări, două clepsidre, 3 ursuleţi din pluş, două pungi de piese de şah, o bărdiţă, o căciulă, 2 căşti pentru urechi, un breloc şi o borsetă.

Deşi N. Marian a precizat iniţial că a furat bunurile deoarece părinţii nu îi cumpără jucării, ulterior a recunoscut că lucra în complicitate cu un prieten care urma să comercializeze obiectele furate, suma de bani rezultată urmând a fi împărţită între cei doi.

Minorul a mai recunoscut şi faptul că se afla pentru a doua oară la furat din acelaşi loc. N. Marian a fost condus la sediul IJP Botoşani şi predat, în vederea continuării cercetărilor.

"Agenţii comunitari i-au identificat părinţii, aceştia fiind încunoştiinţaţi asupra ocupaţiilor nocturne ale băiatului. În privinţa părinţilor s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991, pentru lăsarea nesupravegheată a minorului", a precizat Ioan Onutu, director executiv al Politiei Comunitare Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
14

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
55

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
263

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...