Primul parlamentar demis: Sergiu Andon a fost revocat din Parlament

Primul parlamentar demis: Sergiu Andon a fost revocat din Parlament
Deputatul PC Sergiu Andon a fost revocat din Parlament, marti, acesta fiind primul parlamentar roman care este demis.

Parlamentarii au decis, in plenul Camerei Deputatilor, ca Sergiu Andon trebuie sa fie demis din Parlament, intrucat fusese declarat incombatibil.

"Viata mea nu se schimba, profesia mea nu se schimba, libertatea mea poate sporeste", a spus Andon, pentru Realitatea Tv.

Deputatul conservator Sergiu Andon a primit aviz de demitere din Parlament, pe 3 septembrie, dupa ce in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor s-a dat votul pentru incetarea mandatului de deputat al acestuia.

In luna aprilie, ICCJ a decis irevocabil ca deputatul Sergiu Andon este incompatibil cu functia de parlamentar, doarece a fost avocat intr-un proces de coruptie, in urma unei sesizari din iunie 2009, din partea procurorilor DNA. Initial, in luna iulie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis ca Sergiu Andon nu se afla in stare de incompatibilitate, decizie luata cu 12 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Conform legii, cei declarati in stare de incompatibilitate trebuie sa renunte la functia pe care o ocupa si nu mai pot fi alesi sau numiti intr-o functie publica timp de trei ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. Simon Zilotul (Harţi)

astăzi, 07:00

În fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc praznicul Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea aceasta este în strânsă legătură...

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
129

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
88

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...