Societăţile cu cele mai mari profituri sunt şi cele mai darnice cu salariaţii care contribuie la aceste profituri. De exemplu, Elsaco acordă angajaţilor o primă în valoare de 300 de lei. Administratorii lanţurilor de magazine Admir le-au pregătit salariaţilor câte un bonus financiar de 250 de lei. 150 de lei este valoarea bonusurilor acordate angajaţilor Italpant, în timp ce angajaţii Rapsodia vor beneficia de premii în valoare de 100 de lei.
Între 100 şi 200 de lei este valoarea cadourilor ce vor ajunge la salariaţii Pita, funcţie de vechimea în societate şi de funcţia deţinută. Confecţionerii de la GT Company vor primi în avans 15 bonuri de masă din cele aferente lunii mai şi câteva zile libere. Tot cu zile libere vor fi răsplătiţi şi angajaţii Formen's. În schimb, cei de la Serconf vor primi un
cadou de Paşticonstând în tichete de masă în valoare de 190 de lei plus zile libere, de joi până după Paşti.
În sectorul bancar, primele de Paşti depind de contractele colective de muncă. De exemplu, angajaţii BRD care au copii primesc un bonus în valoare de 150 de lei pe copil. Cei de la BCR nu beneficiază de prime de Paşti deoarece politica salarială prevede alte avantaje financiare trimestriale. În schimb, salariaţii Transilvania au primit câte un "cadou" în valoare de 350 de lei.
În sectorul bugetar, primele sunt o "rara avis" din cauza constrângerilor financiare. Este cazul Consiliului Judeţean şi al Instituţiei Prefectului, acolo unde primele au fost tăiate încă din 2010. Însă funcţionarii Primăriei Botoşani vor primi câte 50 de lei din partea sindicatului la care cotizează. Contractul colectiv de muncă valabil la Nova Apaserv impune conducerii să acorde salariaţilor câte 100 de lei reprezentând prima de Paşti. Pe de altă parte, salariaţii Locativa vor beneficia de o primă în valoare de 150 de lei.
Codul Fiscal prevede ca tichetele cadou oferite de Paşti angajaţilor sau copiilor minori ai acestora sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariați. Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.
Până la intrarea în vigoare a Codului Fiscal, la 1 ianuarie 2016, tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit de 16%, în timp ce cardurile cadou erau neimpozabile. Pe fondul acestor schimbări, creşte cu 20% numărul companiilor care oferă salariaţilor aceste beneficii.
Citeşte şi: Primă de Paști pentru angajații societăților subordonate Consiliului Local