Primarul de la Bucecea a cerut sprijinul prefectului pentru redeschiderea Centrului APIA!

Primarul de la Bucecea a cerut sprijinul prefectului pentru redeschiderea Centrului APIA!
Mii de botosaneni care locuiesc in Lunca Siretului, multi dintre acestia batrani, sunt nevoiti sa bata drumul pana la Botosani pentru a depune cereri la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, in vederea obtinerii ajutoarelor financiare care se acorda sub forma subventiilor in agricultura.





Pentru a facilita depunerea cererilor si a scuti oamenii din zona de drumul pana la Botosani, primarul din Bucecea, Andron Timpau, a facut demersuri catre APIA in vederea reinfiintarii Centrului din Bucecea, insa solicitarile sale au ramas fara raspuns.

La Bucecea a functionat un Centrul al APIA, in incinta Centrului cultural, insa cladirea a fost reabilitata, iar cei cinci angajati si-au derulat activitatea la Botosani.

Chiar daca Primaria le-a pus la dispozitie un spatiu, in incinta fostului sediul al Administratiei Financiare, angajatii, care de altfel au sustinut concurs pentru ocuparea postului in cadrul APIA Bucecea, nu au mai revenit.

In aceste conditii, edilul a cerut sprijinul prefectului, care s-a deplasat in cursul zilei de vineri la Bucecea pentru a vedea care este situatia.

"Vrem sa aducem Centrul APIA Buccecea acasa la el, pentru ca pana la urma treaba este sa deserveasca toate unitatile administrativ-teritoriale, din Lunca Siretului. Sunt cateva mii de beneficiari si nu este normal si corect fata de cetateni sa ii plimbam la Botosani. Mai bine “plimbam patru-cinci colegi de la APIA sa faca naveta. Solicitarea a fost din partea primarului din Bucecea, care pune umarul pentru a ajuta la deschiderea acestui Centru. Am cerut celor doua institutii (n.r. APIA si Primaria Bucecea)  sa aduca un protocol pe care il voi aviza, cu termene si responsabilitati astfel incat la data cand se va deschide sesiunea de depunere cereri la Bucecea sa functioneze un Centru pentru toti cetatenii carora le-a fost destinat acest centru APIA. Este un semnal pentru cei care ar putea sa incerce sa se impotriveasca, voi urmari personal toate termenele", a spus prefectul Cristian Roman.

Primarul din Bucecea a mentionat ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local se va aproba darea in folosinta, catre APIA, a spatiului unde va functiona noul Centru.

"Noi am facut demersuri la APIA, era o oarecare reticenta in ceea ce priveste infiintarea acestui Centru la Bucecea, de fapt acesta exista, dar teoretic. Data fiind fluctuatia foarte mare de cereri cred ca e un lucru benefic ca toti fermierii arondati sa se deplaseze la Bucecea. Punem la dispozitie acest spatiu cu titlu gratuit, urmand ca utilitatile sa fie platite de catre APIA", a spus primarul din Bucecea.

Directorul interimar al APIA Botosani, Gheorghe Manole, a spus ca nu are cunostinta despre faptul ca angajatii care ar trebui sa lucreze la Bucecea au refuzat acest lucru.



"Nu am cunostinta de acest lucru, eu am luat act de solicitarea primarului si cu sprijinul Prefecturii dam curs acestei solicitari", a spus Manole, care a mai mentionat ca va fi pusa o masina la dispozitia angajatilor care vor face naveta.

Centrul de la Bucecea ar urma sa se deschida de la 1 martie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
14

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
85

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
30

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...