Primarul comunei Coşula a scăpat de un proces în care era acuzat de fapte de corupţie!

Primarul comunei Coşula a scăpat de un proces în care era acuzat de fapte de corupţie!

Mircea Acatrinei

Primarul comunei Coşula, Mircea Acatrinei, a fost achitat într-un dosar în care a fost judecat, alături de Elena Mihaela Borfotină, fostul secretar al Primăriei, pentru infracţiuni de corupţie.

Cei doi au scăpat de proces după ce magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis, marţi, încetarea acestuia, pe motiv că a intervenit prescripiţia răspunderii penale.

Mircea Acatrinei a fost judecat pentru fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată  și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, după ce a fost acuzat că, în anul 2005, a împroprietărit ilegal cu un teren aparținând Mănăstirii Coșula familia Mihaelei Borfotină, fostul secretar al comunei Coșula.

Miahela Borfotină a fost judecată în acest  pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În luna martie a acestui an, aceştia au fost achitaţi de judecătorii Judecătoriei Botoşani, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au făcut recurs.

“Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 538/05.03.2013 a Judecătoriei Botoşani. Casează în parte sentinţa penală recurată şi în rejudecare: În baza art. 11 pct. 2 lit. b Cod de procedură penală rap. la art. 10 lit. g Cod de procedură penală şi art. 122 alin. 1 lit. d Cod penal încetează procesul verbal privind pe inculpata Borfotină Mihaela Elena pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 290 Cod penal, rap. la art. 17 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În baza art. 11 pct. 2 lit. b Cod de procedură penală rap. la art. 10 lit. g Cod de procedură penală şi art. 122 alin. 1 lit. d Cod penal încetează procesul verbal privind pe inculpaţii Borfotină Mihaela Elena şi Acatrinei Mircia pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prev. de art. 291 Cod penal, rap. la art. 17 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţa penală recurate care nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare avansate de către stat în recurs rămân în sarcina acestuia, inclusiv suma de 50 de lei, reprezentând onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, avocat Andrişan Patricia, ce se va avansa din fondurile MJR în contul Baroului Suceava. Definitivă.", se arată pe site-ul Curţii de Apel Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apel! O mamă internată la Maternitatea din Botoșani are nevoie urgent de sânge!

astăzi, 14:10

Medicii Secției de Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, alături de Centrul de Transfuzie Sanguină, fac un apel către popula...

Câinele de serviciu Eco și conductorul său, Daniel, prezenți pe Unirii la Festival! (Foto)

astăzi, 13:50

Câinele de serviciu Eco și conductorul său, plutonierul Daniel Iorga, formează un cuplu chinologic bine închegat, care își aduce aportul la reușita misiunilor de ordine publică...

Bani de la bugetul județean pentru o școală din Botoșani, distrusă de un incendiu provocat intenționat!

astăzi, 12:45

Un incendiu cumplit a avut loc în luna mai într-o școală din județul Botoșani. Incendiul s-a produs în baia Școlii Gimnaziale nr. 1 din Lunca. Atunci, peste 70 de elevi, cadr...