Mihai Eminescudin Botoşani.
Proiectul intitulat
Enrichment of Teaching Methods of Romanic Languages as the Mother Tongue Languageare ca parteneri cele trei instituţii amintite din România, dar şi alte trei instituţii din localitatea Campania din Italia, respectiv Giunta Regionale della Campania, Instituto Compresivo Statale
P.A.G Martinişi Biblioteca Comunale di Castel Baronia
P.S Mancini.
Acesta îşi propune dezvoltarea competenţelor de comunicare în limbile română şi italiană pentru a-i face pe elevi să conştientizeze importanţa limbilor materne în Uniunea Europeană şi sprijiirea legăturii dintre educaţia formală din şcoli şi educaţia non-formală din afara şcolii.
Din delegaţia italiană, prezentă la Botoşani, miercuri, care l-a vizitat pe primarul Cătălin Flutur, au făcut parte şi primarul localităţii Campania, Famiglietti Carmine, directorul şcolii din aceeaşi regiune, implicată în proiect, Stanco Valentino şi poetul şi profesorul Salvadore Salvadore de la aceeaşi şcoală.
Membrii delegaţiei au stat de vorbă cu primarul Cătălin Flutur care le-a împărtăşit acestora din experienţa sa privind accesarea fondurilor europene pe proiecte, precum şi despre dinsticţiile cu care a fost onorat municipiul Botoşani de-a lungul timpului. Italienii au fost încântaţi să constate interesul acordat de municipalitatea botoşăneană pentru cultura locală fiind impresionaţi de proiectul de restaurare al Centrului Istoric.
Totodată ei şi-au manifestat bucuria să afle că Primăria Botoşani este una din puţinele din România care susţine nu mai puţin de trei instituţii de cultură.
Pot să vă spun că suntem printre puţinele primării din ţară care subvenţionează trei instituţii de cultură, Filarmonica, Teatrul Vasilache şi Teatrul Mihai Eminescu. Nu mai există, în Moldova, decât la Iaşi, trei instituţii în acelaşi loc. La noi, cam 20 la sută din bugetul anual merge spre instituţiile de cultură. Suntem un oraş cultural, ne dorim să promovăm un turism cultural. De altfel, am reuşit printr-un proiect cu bani europeni să reabilităm Centrul Istoric, a spus primarul Cătălin Flutur.
Mai mult, edilul-şef al urbei le-a povestit partenerilor italieni în proiectul derulat de Inspectoratul Şcolar şi Şcoala nr. 11, despre competiţia Capitala Verde a României, în cadrul căreia municipiul Botoşani a câştigat trofeul de cel mai verde oraş. Primarul regiunii Campania, Famiglietti Carmine s-a arătat încântat de noi colaborări pe viitor cu municipiul Botoşani şi i-a urat succes în alegeri primarului Cătălin Flutur, considerînd că are toate şansele să fie reales, având în vedere ansamblul de proiecte derulat în oraş.
Vă doresc din suflet succes în alegeri pentru că aveţi nevoie, dar cred că aveţi o mare şansă de a fi reales. Vă felicit pentru activitate!, a declarat primarul Carmine după care i-a oferit edilului botoşănean însemnele oraşului pe care îl reprezintă. Primarul Flutur le-a oferit, la rândul lui, tuturor membrilor delegaţiei italiene, câte un album despre municipiul Botoşani.