Primărie amendată cu 5.000 de lei de comisarii de mediu

Primărie amendată cu 5.000 de lei de comisarii de mediu

Primăria comunei Adășeni a fost amendată cu 5.000 de lei și avertizată de către comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean din Botoșani, pentru mai multe neconformități privind gestionarea deșeurilor și salubrizarea localităților.

În urma unui control efectuat de către comisarii de mediu la fața locului s-a constat că nu s-a îndeplinit ținta de reducere a cantității de deșeuri municipale, transferată spre depozitare pentru anul 2021, pe mai multe amplasamente erau abandonate deșeuri în amestec, nu au fost depuse în termen declarațiile privind Fondul de Mediu și nu s-a atins nivelul de pregătire pentru reutilizare și reciclare.

Dacă aspectele menționate mai sus nu au fost îndeplinite, reprezentanții UAT-ului au reușit implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor, respectiv existența punctelor de colectare și dotare corespunzătoare a acestora, s-a asigurat și respectarea programelor de colectare separată, cel puțin pentru deșeurile din hârtie, metal, plastic și sticlă și transportul separat al deșeurilor colectate separat de la generatori.

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au trasat șase măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate.

Primăria Adășeni a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru nedepunerea în termen a declarațiilor privind obligațiile de mediu și a fost avertizată cu privire la neatingerea țintei de colectare separată în vederea reciclării pentru anul 2021.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 66, alin. (1), lit. b Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
769

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1266

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
504

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...