Primărie amendată cu 5.000 de lei de comisarii de mediu

Primărie amendată cu 5.000 de lei de comisarii de mediu

Primăria comunei Adășeni a fost amendată cu 5.000 de lei și avertizată de către comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean din Botoșani, pentru mai multe neconformități privind gestionarea deșeurilor și salubrizarea localităților.

În urma unui control efectuat de către comisarii de mediu la fața locului s-a constat că nu s-a îndeplinit ținta de reducere a cantității de deșeuri municipale, transferată spre depozitare pentru anul 2021, pe mai multe amplasamente erau abandonate deșeuri în amestec, nu au fost depuse în termen declarațiile privind Fondul de Mediu și nu s-a atins nivelul de pregătire pentru reutilizare și reciclare.

Dacă aspectele menționate mai sus nu au fost îndeplinite, reprezentanții UAT-ului au reușit implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor, respectiv existența punctelor de colectare și dotare corespunzătoare a acestora, s-a asigurat și respectarea programelor de colectare separată, cel puțin pentru deșeurile din hârtie, metal, plastic și sticlă și transportul separat al deșeurilor colectate separat de la generatori.

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au trasat șase măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate.

Primăria Adășeni a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru nedepunerea în termen a declarațiilor privind obligațiile de mediu și a fost avertizată cu privire la neatingerea țintei de colectare separată în vederea reciclării pentru anul 2021.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 66, alin. (1), lit. b Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăr din Caraș-Severin, prins în județul Botoșani, la volanul unui autoturism, deși nu are permis de conducere

astăzi, 12:57
7

În cursul zilei de duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 din Mihăileni au oprit pentru control, pe Drumul Județean 291B, un autoturism condus de un tânăr...

Dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

astăzi, 12:51
9

Doi bărbați, de 34, respectiv 59 de ani, s-au ales cu dosare penale, după ce au băut mai multe pahare de alcool și au ieșit la plimbare cu mașina.Potrivit unui comunicat de presă emis de c...

Bărbat băgat în arestul IPJ, după ce a refuzat să fie testat cu etilotestul și prelevarea de mostre de sânge

astăzi, 12:23
41

La data de 14 august 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 din Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub ...