Primăria Botosani acordă familiilor cu venituri scăzute ajutoare în natură, constând în lemne de foc pentru încălzirea locuinţei!

Primăria Botosani acordă familiilor cu venituri scăzute ajutoare în natură, constând în lemne de foc pentru încălzirea locuinţei!
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor cu domiciliul în Botoşani, Primăria Municipiului acordă familiilor cu venituri scăzute ajutoare în natură, constând în lemne de foc pentru încălzirea locuinţei. Lemnele sunt rezultate din tăieri de arbori şi se află în administrarea Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA), care deţine aproximativ 70 de tone de lemne pentru iarna aceasta.

Acordarea acestui ajutor se face pe bază de anchetă socială, în funcţie de următoarele criterii:

1.Singura sursă de încălzire a locuinţei să fie alimentată cu lemne.
2.Titularul cererii să fie posesor al unei singure locuinţe şi să nu deţină bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, conform anexei nr.2 la HG nr.920/2011.
3.Venitul net pe membru de familie să nu depăşească 615 lei.
4.Se vor acorda în limita stocului disponibil 1000 kg lemne pe sezon.

Ajutorul în natură se va acorda în baza unei cereri şi a documentaţiei depuse la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS), conform referatelor şi listelor anexe întocmite de persoana desemnată, documente ce vor fi transmise Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement.

Cererile se depun la sediul SPLAS din Strada Săvenilor nr. 12, iar lemnele vor fi transportate gratuit familiilor nevoiaşe de către municipalitate.

                                                                
Birou de presă Primăria Botoşani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
85

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
87

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
248

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...