Deşi nu sunt autotizaţi pentru a prinde câinii comunitari, vor fi făcute toate demersurile pentru intrarea în legalitate.
Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement spune că a fost luată această decizie dat fiind că fenomenul câinilor comunitari a căpătat amploare, numărul acestora crescând semnificativ de când a fost sistată prinderea lor.
Ne autorizăm pentru activitatea de ecarisaj. Ne-am asumat chestiunea aceasta ţinând cont de amploarea pe care a luat-o fenomenul câinilor fără stăpân în municipiu. Soluţia externalizării nu a dat roade mulţumită presiunii anumitor ONG-uri. Municipalitatea îşi asumă acest rol destul de ingrat. Avem un deficit de personal foarte mare şi probabil vom fi nevoiţi să renunţăm la anumite lucrări cum ar fi tăierea arborilor sau montarea mobilierului stradal. Autorizăm o persoană din cadrul instituţiei care va avea permis de port armă. Vom cumpăra tranchilizante. Trei muncitori vor fi desemnaţi să se ocupe de prinderea câinilor. Altă soluţie nu există, a spus Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.