Prima majorare a salariilor cadrelor didactice va avea loc de la 1 ianuarie

Prima majorare a salariilor cadrelor didactice va avea loc de la 1 ianuarie

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că prima majorare a salariilor cadrelor didactice, potrivit legii salarizării, va avea loc de la 1 ianuarie.

"Majorarea pentru cadrele didactice este, prin legea salarizării, prima majorare de la 1 ianuarie şi după aia este prevăzută în OUG 114 o creştere anticipată la nivelul salariului din 2022 a salariilor pentru cadrele didactice care trebuie făcută de la 1 septembrie", a spus Orban, întrebat dacă salariile cadrelor didactice vor creşte de anul viitor.

Creșterea va avea loc în felul următor:

•1 ianuarie 2020  – 25% din diferența rămasă până la grilă

•1 septembrie 2020 – restul până la salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.

Concret, dacă un profesor ar avea de primit încă 100 de lei ca să ajungă la nivelul grilei din 2022, atunci el a primit 25 de lei de la 1 ianuarie 2019, 25 de lei de la 1 ianuarie 2020 și 50 de lei de la 1 septembrie 2020.

 „De la 1 septembrie 2020 va avea loc aplicarea devansată, în trei etape, a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022 în Legea-cadru nr. 153/2017. Modificarea va viza personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere, de întrumare și control din învățământ”, se precizează în OUG 114.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
2

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
105

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
149

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...