"După perioade de teste a calităţii apei, a bunei funcţionări a echipamentelor din staţie, comisia de recepţie a constatat că sunt întrunite elementele necesare semnării procesului-verbal la terminarea lucrării. Această staţie de la Ştefăneşti dublează capacitatea de tratare a staţiei existente şi a fost construită în incinta staţiei vechi. Staţia veche va fi subiectul unei viitoare reabilitări. Este prima recepţie pe care o facem din cele 9 contracte de lucrări. În vară se va finaliza şi conducta de transport care ia apa în Staţia Ştefăneşti şi va asigura alimentarea localităţilor de pe traseu şi nu în ultimul rând a oraşului Săveni, care de ani de zile nu beneficiază de o apă de cea mai bună calitate", declară Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.
Managerul de proiect, Florin Nicolau, a susţinut că staţia de la Ştefăneşti este complet automatizată şi poate asigura alimentarea cu apă pentru 200.000 de locuitori (vorbim de posibilităţile tehnice, nu de numărul existent al abonaţilor care ar putea beneficia de servicii, n.r.), din moment ce agenţi economici consumatori nu există în zonă.
"Staţia de la Ştefăneşti va lucra la capacitate maximă atunci când se va da drumul şi la Săveni", explică Florin Nicolau. Contractul cu societatea Coral Tulcea, cea care a asigurat proiectarea şi execuţia staţiei, a fost semnat la finalul lui 2012.