Premii şi distincţii ale elevilor botoşăneni la Festivalul de teatru bilingv „Eugène Ionesco”-FOTO

Premii şi distincţii ale elevilor botoşăneni la Festivalul de teatru bilingv „Eugène Ionesco”-FOTO
În perioada 18-20 noiembrie 2016 s-a desfăşurat la Buzău Festivalul de teatru bilingv Eugène Ionesco, ediţia a VIII-a. La festival au concurat trupe din Buzău, Vaslui, Piatra Neamţ, Botoşani, Slobozia, Zimnicea, Piteşti.

Festivalul a avut două secţiuni, în limba română şi în limba franceză, iar concurenţii au evoluat pe grupe de vârstă: elevii de gimnaziu şi elevii de liceu.

Palmaresul judeţului Botoşani a fost impresionant la acest festival. Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Iacob Dorohoi au obţinut trofeul la secţiunea în limba română cu trupa Haris, care a intrat în concurs cu o adaptare a spectacolului Amintiri din copilărie, concepută de profesoara Cristina-Ionela Ignat.

La secţiunea în limba franceză, judeţul Botoşani s-a remarcat prin prestaţia trupei Elefanţii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, de la gimnaziu, cu spectacolul Franceza în faţa justiţiei, care a obţinut premiul I şi premiul special acordat elevei Pîjîn Mara-Elena. Elevii au fost pregătiţi de profesoarele Pintilei Daniela şi Violeta Zamfirescu.

Elevii de liceu de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu au intrat în concurs cu trupa Norocoşii, spectacolul Unde este fericirea? şi au obţinut premiul II. Ei au fost pregătiţi de profesoarele Pintilei Daniela, Suceveanu Andreea şi coregraful Feraru Manuela.

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Iacob Dorohoi a obţinut menţiune pentru spectacolul în limba franceză Afacerea Laffaire, prezentat de trupa Bijuteriile. Elevii au fost pregătiţi de profesoara Gianina Butescu. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
449

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
418

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...