Premii obtinute de elevii botosaneni la Olimpiada Naţionala „Meşteşuguri artistice tradiţionale”-FOTO

Premii obtinute de elevii botosaneni la Olimpiada Naţionala „Meşteşuguri artistice tradiţionale”-FOTO
În perioada 22 – 26 august 2012 a avut loc, la Sibiu, Olimpiada Naţională de meşteşuguri artistice tradiţionale, organizată de Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Pentru o săptămână, cinci elevi din judeţul Botoşani, au făcut parte din cununa de aur a micilor meşteşugari ai ţării şi au avut ocazia de a demonstra tainele învăţate de la instructorii lor.





Grupul a fost însoţit şi coordonat de către  Niculina Andronache din Vorona care a participat, în această calitate, la nouă ediţii ale acestui important concurs naţional.

Elevii au dovedit, în acest an, că stăpânesc mult mai bine tehnica de lucru, că au realizat mai multe lucrări, au ştiut să explice membrilor juriului ceea ce fac, să descrie elemente şi amănunte ale produselor realizate, istoricul meşteşugului practicat şi ….au convins că sunt printre cei mai buni. Dovadă sunt cele patru premii I obţinute de elevele Chistrugă Nicoleta Andra - Suharău (măşti), Crap Nicoleta Natalia - Tudora (costum popular), Larivanov Ana Maria - Palatul Copiilor (pictură icoane), Rusu Andreea Petronela - Vorona (cusut prosoape) şi un premiu II obţinut de Dănilă Bianca Dumitra – Vorona, elevă în doar clasa a II-a (ţesut), a declarat Niculina Andronache, fericită şi mândră de rezultatele obţinute.

Aceşti copii lucrează cu plăcere, trăiesc bucuria şi satisfacţia produsului finit şi promit că vor duce tradiţia mai departe, a mai adăugat aceasta.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O asociație din Botoșani angajează, se cer studii medii, vechime și permis categoria B!

astăzi, 14:50
83

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 13.05.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...

Val de aer polar peste România, la sfârşitul primăverii. De când se mai încălzeşte vremea

astăzi, 14:19
149

Alina Şerban, meteorolog ANM, a prezentat luni prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare."Un front atmosferic rece a traversa teritoriul țării noastre și a determinat o scăd...

Astăzi a început evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a!

astăzi, 14:03
40

Începe evaluarea națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 - 2024. Peste 500.000 de elevi vor participa la această evaluare a competențelor, potrivit...