Trei dintre acestea au fost identificate de prefectul de Botoşani după contactarea reprezentanţilor ARR şi cei ai Secţiei de drumuri naţionale. Inspectorii de la ISCTR folosesc în prezent un birou al Autorităţii Rutiere Române, care este încă la dispoziţia acestora.
Secţia de drumuri naţionale deţine alte două locaţii, respectiv în Cătămărăşti şi în zona Lebăda, reprezentanţii din teritoriu ai instituţiei ce aparţine tot de Ministerul Transporturilor exprimându-şi acordul pentru a închiria birouri aici colegilor de la inspectorat.
Înfiinţat în decembrie anul trecut, ISCTR a fost dotat doar cu un autolaborator de control. Abia în luna iulie a acestui an conducerea centrală le-a solicitat inspectorilor din teren să-şi identifice un spaţiu propriu.
Conform celor explicate de Liviu Alexa, şeful echipei botoşănene de control, inspectorii au identificat deja o variantă de spaţiu pentru birouri, situată pe strada Petru Rareş şi au transmis prin adresă oficială către ISCTR solicitarea de aprobare pentru închiriere.
În aceste condiţii, problema birourilor ISCTR este rezolvată. Dumnealor doar trebuie să aleagă între mai multe variante şi să-şi desfăşoare activitatea conform cadrului legal. Sunt suficiente probleme pe care le are judeţul la acest capitol, şi vă dau doar exemplul condiţiilor din maxi-taxi. Dar aceasta este o problemă pe care o voi dicuta în alt context, a declarat Adrian Constantinescu, prefectul judeţului.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat astăzi pentru a vedea personal condiţiile în care funcţionează ISCTR, precum şi variantele de spaţiu pe care instituţia le are la dispoziţie.