Posturi de psihologi scolari si logopezi infiintate in scoli! VEZI care sunt scolile

Posturi de psihologi scolari si logopezi infiintate in scoli! VEZI care sunt scolile
Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de miercuri infiintarea la nivelul judetului a zece posturi de psihologi scolari si logopezi. Cinci posturi vor fi in centre si cabinete de asistenta psihopedagogica, iar cinci vor fi in centre si cabinete logopedice.

“Raportat la populatia scolara a judetului, se justifica normarea unui numar de 90 de posturi de psihologi scolari si 60 de posturi de profesori logopezi. Intrucat, in prezent Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Botosani functioneaza cu un numar de 40 de cabinete psihopedagogica in judet, accesul elevilor la servicii educationale este limitat, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare".

In ultimii ani, cu sprijinul Ministerului Educatiei, in judetul Botosani a fost alocata suma de 800.000 de lei pentru dotarea standard a unui numar de 50 de cabinete de consiliere psihopedagogica si cabinete logopedice.

Din lipsa personalului de specialitate insa, activitatea s-a desfasurat doar in 40 de cabinete dotate, o mare parte din aceste dotarii nefiind explostate. Incerpand cu 1 septembrie cabinete de asistenta psihopedagogica vor fi deschise la:

-Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 “Tiberiu Crudu"  Tudora

-Scoala de Arte si Meserii “Sf. Apostol Andrei" Smardan

-Scoala cu clasele I-VIII Varfu Campului (arondate Scoala cu clasele I-VIII Candesti  si Scoala cu clasele I-VIII Mihaileni)

-Scoala de Arte si Meserii Copalau

-Scoala de Arte si Meserii Todireni

Cabinete logopedice:

-Scoala cu clasele I-VIII “Ion Bojoi" Flamanzi

-Scoala cu clasele I-VIII “Leon Danaila" Darabani

-Liceul Teoretic “Nicolae Iorga" Botosani

-Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Botosani (arondata Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 “Elena Rares" Botosani)

-Scoala cu clasele I-VIII nr. 16 Botosani (arondata-Scoala cu clasele I-VIII nr. 13 Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
18

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
36

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
61

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...