Portiere de Audi căptuşite cu ţigări de contrabandă

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, echipa comună de control a depistat un cetăţean, care a încercat să introducă în România, ascunse în portierele autoturismului, 6.100 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză R. Moldova.

În data de 05 aprilie a.c, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Nelu G., cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului efectuat,  echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în portierele autoturismului, cantitatea de 6100 ţigarete marca Winston, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele în vederea confiscării, au sancţionat cetăţeanul Nelu G. cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei şi au indisponibilizat autoturismul până la plata amenzii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
87

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
96

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
133

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...