Ponta, plângere penală pentru ameninţare şi şantaj împotriva preşedintelui Băsescu şi a lui Blejnar

Ponta, plângere penală pentru ameninţare şi şantaj împotriva preşedintelui Băsescu şi a lui Blejnar
Liderul PSD Victor Ponta a depus, vineri, plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Plângerea îl vizează şi pe şeful ANAF, Sorin Blejnar. Ponta îi acuză pe cei doi de "instigare la abuz în serviciu, ameninţare şi şantaj".

Potrivit unor informaţii de la PSD, principalele acuzaţii ar fi ameninţare şi şantaj din partea şefului statului şi a preşedintelui ANAF.

"La întâlnirea de la Cotroceni cu Traian Băsescu şi, ulterior, domnul Blejnar, am fost avertizat, am fost ameninţat, prevenit de amândoi că am probleme cu contracte cu Turceni şi Rovinari, că am obţinut bani ilegal. Am aşteptat ca ANAF-ul să verifice toate documentele pe care le-am pus imediat la dispoziţie, am primit procesul-verbal de la ANAF pe care-l depun la dosarul penal, din care rezultă că toate aceste afirmaţii ale lui Traian Băsescu şi ale lui Sorin Blejnar au fost nu numai neadevărate, dar au reprezentat o instigare la comiterea unui abuz în serviciu împotriva mea. Blejnar, în calitatea sa de funcţionar public, s-a conformat instigării lui Traian Băsescu, iar eu am considerat că actele celor doi, împreună, făcute în mod evident împotriva realităţilor expuse de documentele oficiale pe care le am la dosar sunt acte de instigare la comiterea unui abuz în serviciu împotriva mea, sunt acte de ameninţare şi acte de şantaj", a declarat Victor Ponta, după depunerea plângerii penale.

"Din punctul meu de vedere, Traian Băsescu şi Sorin Blejnar au încălcat legea şi trebuie să răspundă în faţa legii aşa cum răspunde orice cetăţean", a adăugat liderul PSD.

În ultimul timp, între Traian Băsescu şi Victor Ponta au existat o serie de contre. Băsescu l-a atacat constant pe Victor Ponta. Printre altele, l-a acuzat de imaturitate. Şeful statului spunea că, chiar că dacă USL va lua la alegeri jumatate+1, nu va accepta să-l numească pe Ponta premier.

De cealaltă parte, cu Sorin Blejnar conflictul a izbucnit în timpul controalelor din vămi. Atunci Sorin Blejnar îl acuza pe Ponta că a primit o sponsorizare din partea Colina Motors - i-ar fi dat o maşină de raliu, acuzaţie negată şi de preşedintele PSD şi de dealerul de maşini.

Un alt meci a izbucnit în urma unor controale de la Rovinari şi Turceni, când Victor Ponta şi Dan Şova au fost acuzaţi că au încasat sume mari de bani şi nejustificate de la cele două complexuri energetice. Ponta a fost chemat la ANAF să dea explicaţii, dar ulterior cercetările nu au fost duse la bun sfârşit. Ponta a negat orice legătură între el şi Rovinari şi Turceni.

Potrivit Constituţiei, preşedintele României se bucură de imunitate şi poate fi pus sub acuzare doar de Parlement pentru înaltă trădare.

Nu ar fi primul proces al lui Băsescu - mai are alte câteva pe rol. În plus, în vara lui 2010, şi Corneliu Vadim Tudor a depus la Parchet o plângere împotriva lui Băsescu, în care îl acuza de genocid.


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
34

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
28

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...