Politistii care nu promoveaza examenul sportiv, sa fie concediati!

Politistii care nu promoveaza examenul sportiv, sa fie concediati!
Senatorul PDL Iulian Urban a depus o initiativa legislativa la Senat prin care propune ca politistii care, in lipsa unor motive medicale intemeiate, nu se prezinta la evaluarile sportive periodice, sau sunt respinsi la aceasta examinare sa fie concediati, informeaza ziare.com

Urban vrea modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului si sa introduca mai multe articole noi. Unul din acestea prevede ca "neprezentarea politistului la evaluarile sportive periodice in termen de maxim 6 luni de la data stabilita, motivat de scutirea medicala nejustificata, sau prezentarea si obtinerea calificativului `nesatisfacator`, de doua ori, genereaza incetarea raporturilor de serviciu".

Pedelistul isi motiveaza initiativa aratand ca in structurile MAI au ajuns sa fie incadrati tot mai multi politisti care nu au o conduita fizica corespunzatoare sau care eludeaza examenele periodice sportive, fie prin scutiri medicale nejustificate, fie prin alte motivari. Urban mai crede ca politistii trebuie sa aiba o pregatire fizica prin care sa poata tine pasul cu "performantele sportive" ale infractorilor.

Senatorul PDL mai propune si ca activitatea si conduita politistului sa fie "evaluate o data pe an, iar concluziile se consemneaza in evaluarea anuala de serviciu, cu acordarea uneia dintre urmatoarele calificative: `foarte bine`, `bine`, `satisfacator`, `nesatisfacator`".

Pe de alta parte, intr-o alta initiativa depusa la Biroul Permanent al Senatului Urban cere modificarea Codului Fiscal astfel incat "pentru terenul arabil nelucrat sau nearendat din culpa proprietarului, cota de impozit anual se majoreaza cu 300%".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
19

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
51

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
39

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...