Polițiștii botoșăneni vor fi în teren cu 11 autospeciale cu radar, în minivacanță

Polițiștii botoșăneni vor fi în teren cu 11 autospeciale cu radar, în minivacanță

În minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani vor fi prezenți în teren și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și limitarea efectelor pandemiei de Covid-19.

În medie, zilnic, peste 150 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale, precum și jandarmi, polițiști de frontiera și polițiști locali acționează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră.

De asemenea, polițiștii acționează împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii rutieri cu 11 autospeciale cu radar monitorizează traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, sunt efectuate controale în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat alcool, ori alte substanțe, punând astfel în pericol atât propria siguranță, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Oamenii legii vă recomandă ca înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, să verificați starea acestuia, să stabiliți cu exactitate traseul și să vă asigurați că aveți documentele obligatorii la dumneavoastră.

Mai mult decât atât, nu porniți obosiți la drum, folosiți centura de siguranță și, atunci când este cazul, scaunul pentru copii. Țineți în mașină vestă și triunghiuri reflectorizante, extinctor și trusă de prim-ajutor.

Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 - Apelul Unic de Urgență!

(Comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de mii de tichete pentru vaccinați vor ajunge la Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
549

Săptămâna viitoare vor ajunge la Botoșani 38.700 de tichete pentru persoanele care s-au imunizat împotriva infecției cu virusul Covid-19 după data de 1 septembrie cu schema completă,...

Activități de cunoaștere a istoriei și specificului local, încheiate cu un spectacol de gală pentru cercetașii din județ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
174

În cinstea Unirii Principatelor Române de la 1859, în perioada 22-24 ianuarie, a.c. Centrul Județean de Voluntariat Botoșani alături de cercetași, tineri și voluntari din județ...

Rata șomajului este de 2,07% în județul Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
137

La sfârșitul lunii decembrie a anului 2021, în județul Botoșani erau înregistrați 2.835 de șomeri, rata șomajului fiind de 2,07%, informează Agenția Județeană pentru Ocupar...