Politia medicilor intra in spitale de la 1 iulie!

Politia medicilor intra in spitale de la 1 iulie!
Investigatorii sub acoperire vor mişuna prin spitale pentru a-i prinde pe medicii şpăgari. Ministerul Sănătăţii vrea să elimine corupţia din sistemul sanitar cu ajutorul unor experţi special instruiţi în acest scop.

Doctorii sunt sceptici. Cadrele medicale care s‑au obişnuit să primească şpagă ar putea rămâne fără loc de muncă, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Ministerul Sănătăţii intenţionează ca, de la 1 iulie, să trimită în spitale echipe de inspectori (medici şi jurişti) deghizaţi în pacienţi. Ei vor fi dotaţi cu reportofoane şi camere de filmat, iar rolul lor va fi acela de a-i înregistra pe medicii şi pe asistentele medicale care acceptă "atenţii" din partea bolnavilor şi să facă rapoarte.

Sancţiuni administrative

În funcţie de aceste rapoarte, cadrele medicale vor primi sancţiuni administrative sau acestora chiar li se vor desface contractele de muncă.

"Cei care vor lucra în structura de integritate vor urma nişte cursuri de specializare. Există nişte criterii foarte clare după care îşi vor desfăşura activitatea aceste persoane", a declarat Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, citat de Adevarul.

În paralel cu sancţionarea doctorilor care primesc şpagă, Ministerul Sănătăţii intenţionează introducerea sistemului de coplată pentru serviciile medicale din spitale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Miercuri, 20 Octombrie 2021
567

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișc...

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Miercuri, 20 Octombrie 2021
661

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut l...

Doliu în învățământul botoșănean: Mihai Dos, un apreciat profesor, s-a înălțat la ceruri

Miercuri, 20 Octombrie 2021
2862

Învățământul din județul Botoșani este în doliu. Marți, profesorul Mihai Dos, originar din Vorona, s-a stins din viață.Mihai Dos a studiat la Facultatea de Filosofie...