Ploi, vant si putin soare in aceasta saptamana!

Ploi, vant si putin soare in aceasta saptamana!
Nici în următoarele zile ploile nu ne părăsesc, dar se mai potolesc şi acoperă spaţii din ce în ce mai mici. Rămânem tot cu maxime cu 4-5 grade mai mici decât norma şi abia spre finele acestei săptămâni, aerul cald va traversa estul ţării noastre, pentru ca apoi, treptat şi celelalt  Soarele iese din nori, începând de joi.

Miercuri, nu numai că ploile continuă, dar se răceşte, aşa că amiaza ne va aduce temperaturi maxime între 14 şi cel mult 24 de grade. În est, centru şi sud, vor fi la ordinea zilei aversele cu descărcări electrice şi vânt, dar nici în restul ţării soarele nu se prea arată. Mai mult, grindina face şi ea parte din peisajul meteo al zilei.

Moldova nu se bucură nici ea de soare azi. Aversele cu fulgere şi tunete şi rafale puternice de vânt ţin în frâu maximele, aşa că se aşteaptă doar 14 grade la Suceava, 15 la Botosani şi 17 la Iaşi şi Bacău. În sud, o idee mai însorit, cu temperaturi de 21 de grade la Focşani şi Galaţi.

De joi, vremea se mai îndreaptă. Mai iese şi soarele printre nori, iar ploile se împuţinează. Doar prin est se mai adună nori grei de ploaie, în timp ce restul regiunilor se bucură de un cer aproape curăţat de nori.

Dar vântul este destul de agitat în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, iar temperaturile în toată ţara sunt mici: de la 17 grade în Bacău, 20 la Galaţi, 23 în Bucureşti, până la cel mult 25 la Giurgiu şi Craiova.

Vineri numai în estul şi nordul ţării mai sunt nori din care cad, la nivel local, ploi în averse cu descărcări electrice. În rest, cerul se înseninează, dar vântul continuă să sufle cu putere la munte şi în regiunile estice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
71

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
854

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
260

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...