Pirotehnicienii din 16 judeţe, instruiţi şi autorizaţi la Botoşani

Pirotehnicienii din 16 judeţe, instruiţi şi autorizaţi la Botoşani
26 de pirotehnicieni din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Mureş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea se vor întâlni la Botoşani, la începutul săptămânii viitoare.

Aceştia vor participa, în perioada 22 - 25 mai, la Sesiunea de pregătire, verificare şi autorizare anuală a pirotehnicienilor. Activitatea, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, se va desfăşura atât teoretic, cât şi practic.

 Partea teoretică şi testarea pe linie de specialitate în vederea autorizării pentru executarea misiunilor pirotehnice vor fi susţinute la Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu Ipoteşti. Cu această ocazie, lt.col. Ştefan Uşurelu, şeful echipei pirotehnice din cadrul ISU Botoşani, va prezenta cele mai complexe misiuni pirotehnice executate pe teritoriul judeţului.

În ziua de 24 mai, în poligonul de la Copălău, se va desfăşura partea practică, respectiv şedinţa de distrugere a muniţiei descoperite neexplodate pe teritoriul judeţelor Botoşani şi Suceava.

Operaţiunea va fi executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Suceava şi Botoşani, condusă de către lt.col. Ştefan Uşurelu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
695

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
309

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
223

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...