Peste 230 de miliarde de lei vechi pentru copiii institutionalizati si persoanele cu handicap din Botosani

Din cele 730 de miliarde lei vechi, cat a alocat Consiliul Judetean Botosani pentru Directia Generala de Asistenta Sociala, 236 de miliarde lei vechi sunt alocate copiilor institutionalizati si persoanelor cu handicap. Astfel, pentru cei 800 de copii institutionalizati este prinsa in buget suma de 170 miliarde lei vechi, iar pentru  cele 356 de persoane cu handicap este prinsa suma de 66 miliarde lei vechi.

O suma la fel de importanta este alocata petru plata salariatilor institutiei pentru intreg anul 2010, fiind vorba despre suma de 250 miliarde lei vechi, fata de 301 miliarde, cat a fost alocata anul trecut.

"In masura in care vom cheltui judicios anul acesta banii, ar trebui sa ne ajunga pentru salarii pana la sfarsitul anului, prin masuri de reorganizare sau restructurarea instituiei. Investitiile pe care le vom face anul acesta sunt investitii pe fonduri europene", a spus Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Redusa fata de anul trecut este si suma alocata pentru bunuri si servicii, reprezentand 80% din cheltuiala materiala de la nivelul anului 2009.

"Din 730 miliarde lei vechi am prins la cheltuieli de capital  3,5 miliarde  lei vechi reprezentand proiectele tehnice, studiile de fezabilitate, prestatiile sociale sunt in jur de de 400 miliarde, incluzand indemnizatii, transportatori si dobanzi la imprumuturile persoanelor cu handicap. La bunuri si servicii sunt prinse 78 de miliarde, fiind 80% din cheltuiala materiala de anul trecut, care a fost de 92 miliarde. Iar 250 miliarde reprezinta plata salariilor pentru intreg anul, fata de 301 miliarde cat au fost alocate in anul 2009", a spus Doina Nacu, director economic din cadrul DGASPC.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
149

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
48

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
473

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...